Ring på tlf. 70 20 00 00
• Mandag til torsdag kl. 08:00 - 20.00
• Fredag kl. 08.00 - 16.00
• Lørdag lukket
• Søndag kl. 16.00 - 20.00
Få et overblik over, hvor og hvordan du kan benytte digital selvbetjening på siden "Selvbetjening - hvordan og hvorfor".
Besøg borger.dk eller virk.dk, som er dine indgange til selvbetjening henholdsvis som borger og som virksomhed.
Få yderligere oplysninger om tømning, læs om dine muligheder på genbrugsstationen samt åbningstider og adresser o.a.
Betjen dig selv på Reno Djurs' hjemmesideDagrenovation, genbrugsstationer, sortering og alt andet om affald og genbrug for private.
Betjen dig selv på Reno Djurs' hjemmesideNår der er givet en tilladelse til nedrivning af bygning(er), skal der inden arbejdet begynder sendes oplysninger om bygge- og anlægsaffald til kommunens Bygge- og Miljøafdeling.
Læs mere på norddjurs.dkAnmeld / afmeld din olietank
Gå til løsningNorddjurs Kommune udfører rottebekæmpelse i overensstemmelse med reglerne i Miljø- og Energiministeriets lovbekendtgørelse samt kemikalielovgivningen.
Læs mere om rottebekæmpelseByg og Miljø hjælper dig med at finde oplysninger og indsende ansøgninger i bygge- og miljøsager. Byg og Miljø er et selvbetjeningssystem, der støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning.
Link til ansøgning om byggetilladelse / anmeldelse af byggearbejde på Byg og MiljøHer ansøger du om landzonetilladelse
Link til ansøgnings om landzonetilladelseDu kan søge boligstøtte digitalt. Når du søger, skal du oplyse, hvad alle i husstanden tjener. I skal alle skrive under og sende dokumentation for jeres indkomst.
Søg boligstøtteSpørg om ejendomsoplysning
Link til forespørgsel på ejendomsoplysninger.Du kan lave opslag i alle de store ejendomsdataregistre. F.eks. i BBR (Bygning- og Boligregistret). Her finder du oplysninger om bl.a. areal, beliggenhed, anvendelse, installationer, vand- og afløbsforhold, køkkenforhold, ydervægs- og tagdækningsmaterialer, årlig leje m.v. Læs mere om BBR på norddjurs.dk
Hvis du har rettelser eller ændringer til dine BBR-oplysninger, så kan du rette dem i selvbetjeningsløsningen Ret BBR.
Læs også mere om ejendomsdata på borger.dkElektronisk skema til anmeldelse af jordflytning
Link til elektronisk skema til anmeldelse af jordflytningHvis du flytter i almen bolig, kan du søge kommunen om lån til indskud.
Søg lån til beboerindskudEr du ejer af containeren skal søge om tilladelse til at opstille den på vej- og fortovsarealer. Norddjurs Kommune modtager digitale ansøgninger vedrørende brug af kommunale veje.
Ansøgning for anbringelse af containerHvis du flytter i almen bolig, kan du søge kommunen om lån til indskud.
Lån til beboerindskud på borger.dkBrug beregneren til at se din forventede efterløn pr. år, hvornår du kan gå på efterløn og hvor længe. Brug også beregneren til at se den gevinst, du får ved at arbejde, mens du er på efterløn.
Læs mere på borger.dkFå et overblik over din pension på borger.dk.
Læs mere på borger.dkSøg dansk bonus og få mere at vide på Kommunernes ydelsessystem – selvbetjening.
Gå til selvbetjeningDet er Udbetaling Danmark, der udbetaler delpension. Har du spørgsmål om delpension, kan du finde svar på borger.dk.
Læs mere om delpension på borger.dkDet er Udbetaling Danmark, der udbetaler fleksydelse. Har du spørgsmål om fleksydelse, kan du finde svar på borger.dk.
Link til fleksydelse på borger.dkHer kan du finde information om folkepension.
Læs mere på borger.dkFradragene har betydning for størrelsen af den skat, du skal betale. Nogle fradrag kender SKAT i forvejen, andre skal du selv oplyse på årsopgørelsen.
Læs mere om fradrag på borger.dkDu kan få tilkendt førtidspension, hvis din arbejdsevne er varigt nedsat og at nedsættelsen er af et sådant omfang, at du ikke vil være i stand til at blive selvforsørgende herunder ved ansættelse i et fleksjob. I første omgang skal du kontakte din kommune for at søge om førtidspension. I Norddjurs Kommune skal du henvende dig til Jobcenter Norddjurs på mail: jobcenter@norddjurs.dk
Du kan også ringe på telefon 89 59 10 00. Har du allerede en sagsbehandler kan du henvise til vedkommende i din mail eller dit telefonopkald. Hvis ikke du har en sagsbehandler, skal du have én. Læs mere om førtidspension på borger.dkDu kan søge kontanthjælp, hvis du er fyldt 18 og i en periode ikke er i stand til at forsørge dig selv eller din familie
Gå til selvbetjening herLedighedsydelse er en ydelse til personer, der er visiteret til et fleksjob og som er ledig. En person der er visiteret til fleksjob og ledig kan søge ledighedsydelse jf. lov om aktiv socialpolitik.
Log in og ansøg om ledighedsydelseSøg ledighedsydelse under ferie og få mere at vide på Kommunernes ydelsessystem – selvbetjening.
Gå til selvbetjeningBoligejere, som ønsker at søge om at få lån fra kommunen til at betale ejendomsskatter til kommune og region, kan søge dette online.
Gå til selvbetjeningsløsningenPå www.skat.dk kan du som borger og virksomhed en lang række oplysninger om dine skattemæssige forhold. Her finder oplysninger og selvbetjeningsløsninger for bl.a. års - og forskudsopgørelse, fradrag, pension, told, moms og meget andet. Besøg www.skat.dk for at læse mere.
Link til skat.dkDit skattekort, bikort og frikort er digitale. Oplysningerne kan du se på din forskudsopgørelse, som ligger i TastSelv.
Læs mere om skattekort og frikort på borger.dkAnmeld socialt bedrageri
Link til at anmelde socialt bedrageriHvis du bliver syg og ikke får fuld løn under sygdom, er ledig og bliver syg, eller du som selvstændig bliver syg og er forsikret, har du ret til sygedagpenge.
Læs mere på borger.dkSøg særlig støtte og få mere at vide på Kommunernes ydelsessystem – selvbetjening.
Gå til selvbetjeningSøg SU og få mere at vide om SU på borger.dk.
Læs mere om SU på borger.dkAnmodning om udbetaling af løntilskud - fast timesats
Link til Anmodning om udbetaling af løntilskud - fast timesats på virk.dkAnmodning om udbetaling af løntilskud procentsats af lønnen
Link til Anmodning om udbetaling af løntilskud procentsats af lønnen på virk.dkBlanketten for "Ansøgning om jobrotation og for "Anmodning om udbetaling af rotationsydelse" skal sendes til dit jobcenter eller evt. til anden aktør.
Gå til løsningArbejdsgivere, selvstændige og a-kasser skal anmelde barselsfravær digitalt til Udbetaling Danmark på Virk.dk/nemrefusion. Det er også her, virksomheder søger om refusion for den løn, de udbetaler under fraværet.
Få mere at vide om barselsdagpenge for erhvervBrug denne indberetning for at sende en faktura eller kreditnota direkte til en myndighed eller offentlig institution.
Link til NemHandel FakturablankettenKommunen kan bevilge dig fleksjob, hvis du ikke har mulighed for at arbejde i det omfang, du kunne tidligere på grund af sygdom.
Gå til selvbetjening for fleksjob på borger.dkPå Webreg kan du registrere visse ændringer samt foretage ophør af pligter (fx moms og a-skat mv.), og lukke virksomheden.
Link til Lukke virksomhedSom arbejdsgiver, selvstændig eller a-kasse, skal I anmelde og søge om refusion af sygedagpenge og barseldagpenge med NemRefusion
Link til NemRefusionDer er nogle særlige forpligtelser over for det offentlige hvis du gerne vil starte en fødevarevirksomhed. Det kan du få mere at vide om på denne side.
Link til Start fødevarevirksomhedOvervejer du at starte en virksomhed? Få information om hvad du skal overveje inden du beslutter dig for virksomhedsform og hvordan du får registreret virksomheden.
Start egen virksomhedAnvend denne digitale løsning til at indberette til SKAT via TastSelv Erhverv. Du skal logge på med digital signatur for at indberette til SKAT.
Link til TastSelv ErhvervHer kan du finde vejledninger til at bruge Virk.dk.
Vejledninger til at være arbejdsgiverPå Virk.dk kan du registrere visse ændringer samt foretage ophør af pligter.
Link til ændring af virksomhedsoplysningerDe fleste kan få barseldagpenge, når de er på barselsorlov. Det kommer an på din situation.
Læs mere på borger.dkBørnebidrag er et bidrag, den ene forælder betaler til den anden, hvis de ikke bor sammen.
Gå til borger.dkSkriv dit barn op til børnepasning via den digitale pladsanvisning. Du kan også søge om friplads.
Læs hvordan på borger.dkEr du enlig forsørger, kan du søge om et børnetilskud. Tilskuddet består af et ordinært og et ekstra børnetilskud.
Læs mere på borger.dkHvis dit barn bliver alvorligt syg, kan du måske få dagpenge, mens du passer dit barn.
Læs mere om dagpenge ved pasning af sygt barn på borger.dkMed den digitale pladsanvisning kan du bl.a. opskrive og udmelde dit barn fra kommunale dagtilbud.
Gå til digital pladsanvisning på borger.dkDer findes forskellige familieydelser, som du enten får automatisk udbetalt eller kan søge om. Bl.a. kan du søge om: - Børne- og ungeydelse - Børnetilskud - Bidrag til børnefamilier
Gå til oversigt over familieydelserOptagelse af dit barn i SFO og fritidshjem foregår på borger.dk. Du kan ligeledes du finde forskelle på SFO og fritidshjem, friplads, søskenderabat m.m.
Link til skolefritidsordning og fritidshjem på borger.dkBetaling til dagpleje og børnehave bliver opkrævet forud, i 12 måneder. Du vil modtage et indbetalingskort til betaling først i den måned hvor dit barn starter i pasning. Se takster for dagtilbud på norddjurs.dk
Link til selvbetjeningsløsning for digital pladsanvisningDu kan søge om uddannelsesbidrag fra barnets anden forælder.
Gå til borger.dkNotice of marriage (Ægteskabserklæring - engelsk) If you and your fiancé want to get married, both of you must complete this form.
Go to form: Notice of marriageFør man kan blive skilt, skal man normalt først separeres. Separationen er en slags prøvetid, hvor man bor hver for sig, men stadig er gift. Før separation eller skilsmissen bliver bevilliget, skal ægtefællerne til et møde i statsforvaltningen.
Læs mere på borger.dkDu kan som udgangspunkt søge om ægtefællebidrag, hvis du ikke længere bor sammen med din ægtefælle.
Gå til borger.dkDu skal have mindst to af følgende oplysninger på personen: Fulde navn (fornavn og efternavn), tidligere adresse og fødselsdato/personnummer.
Gå til adresseforespørgsel på borger.dkEr du ejer, lejer eller administrator af en bolig, kan du ved personlig eller skriftlig henvendelse få oplyst navne på de personer, der er tilmeldt din bolig.
Gå til alle selvbetjeningsløsningenDu kan søge boligstøtte digitalt. Når du søger, skal du oplyse, hvad alle i husstanden tjener. I skal alle skrive under og sende dokumentation for jeres indkomst.
Søg boligstøtteDu kan modtage bopælsattesten som papirpost eller i din digitale postkasse/e-Boks. Hvis du ikke er tilmeldt e-boks, kan du tilmelde dig på E-boks.dk. Du kan også betjene dig selv hjemmefra ved at bestille bopælsattest online:
Bestil en bopælsattest onlineIndrejse:
Hvis du ikke er dansk eller nordisk statsborger, skal du have opholdstilladelse for at blive registreret i Danmark.
Du kan læse mere om opholdstilladelse på www.nyidanmark.dk
Udrejse:
Ophold i udlandet over 6 måneder skal altid anmeldes som en fraflytning.
Dette gøres digitalt med din nemID på borger.dk.
Hvad skal du gøre, når du skal flytte?
Når du skal flytteEnhver kan ved henvendelse til folkeregistret i sin bopælskommune søge om navne- og adressebeskyttelse.
Hent blanket til ansøgning om navne- og adressebeskyttelse herDu kan undgå uopfordrede, nye adresserede salgsreklamer og telefonopkald fra sælgere, hvis du registrerer dig på Robinsonlisten, og registreringen er gratis.
Læs mere om Robinsonlisten på borger.dkHar du eller dit barn et handicap, eller er du ældre med en varig nedsat funktionsevne, kan du søge tilskud til hjælpemidler, forbrugsgoder og nødvendig boligindretning.
Læs mere på borger.dkAnsøgning om kropsbårne hjælpemidler. Kommunen yder støtte til hjælpemidler efter lov om social service §112 til personer med varigt nedsat funktionsevne.
Gå til selvbetjeningsløsningen for ansøgning om kropsbårne hjælpemidlerHar du varig nedsat funktionsevne, kan du søge om tilskud til de merudgifter, du har i din dagligdag.
Læs mere på borger.dkHar du et varigt psykisk eller fysisk handicap, kan du søge kommunen om støtte og hjælp til transportmidler
Læs mere på borger.dkDu kan anmelde cykeltyveri og visse andre former for kriminalitet på borger.dk. Her kan du bl.a. anmelde cykeltyveri, IT-kriminalitet, tyveri af knallert, sexturister, kvindehandel og rufferi, tyveri af genstande o.a.
Link til anmeldelse af kriminalitet på borger.dkDet er Udbetaling Danmark, der udbetaler begravelseshjælp. Har du spørgsmål om begravelseshjælp, kan du finde svar på borger.dk.
Link til begravelseshjælp på borger.dkDet er Udbetaling Danmark, der udsteder det blå EU-sygesikringskort. Har du spørgsmål om det blå EU-sygesikringskort, kan du finde svar på borger.dk.
Link til det blå EU-sygesikringskort på borger.dkDet er Udbetaling Danmark, der udsteder det særlige sundhedskort. Har du spørgsmål om det særlige sundhedskort, kan du finde svar på borger.dk/saerligtsundhedskort.
Link til det særlige sundhedskort på borger.dkDet er Udbetaling Danmark, der udbetaler efterlevelseshjælp. Har du spørgsmål om efterlevelseshjælp, kan du finde svar på borger.dk.
Link til efterlevelseshjælp på borger.dkHer kan du søge om helbredstillæg, udvidet helbredstillæg og personligt tillæg.
Gå til liste over løsningerHar du eller dit barn et handicap, eller er du ældre med en varig nedsat funktionsevne, kan du søge tilskud til hjælpemidler, forbrugsgoder og nødvendig boligindretning.
Læs mere på borger.dkDu kan frit vælge en læge, der har åbent for tilgang, og hvor afstanden er under 15 km fra din bopæl.
Læs mere på borger.dkDin læge kan søge om tilskud til dig, hvis du har store medicinudgifter.
Læs mere om tilskud til medicin på borger.dkSundhedskortet er navnet for det gule sygesikringsbevis, og det giver dig ret til sundhedsydelser. Du kan bestille et nyt sundhedskort på borger.dk
Læs mere på borger.dkHar du tilknytning til arbejdsmarkedet, kan du blive ansat af kommunen i op til seks måneder til at passe en nærtstående med et betydeligt handicap eller en alvorlig sygdom
Læs mere på borger.dkHer kan du skifte sygesikringsgruppe fra gruppe 1 til 2 eller omvendt. Det koster 180 kroner at skifte sygesikringsgruppe, og du kan betale med Dankort over nettet.
Læs mere på borger.dkVand er livsnødvendigt og en begrænset ressource. Derfor er det vigtigt, at du sparer på vandet i dagligdagen.
Læs mere på borger.dkDu får automatisk el fra det lokale elnetselskab, men du kan godt vælge et andet elhandelsselskab.
Læs mere på borger.dkLink til selvbetjening for jordvarmeanlæg
Link til selvbetjening for jordvarmeanlægDen globale opvarmning påvirker klimaet i hele verden. Ved at skrue ned for CO2-udslippet kan vi bremse udviklingen.
Læs mere på borger.dkKommunerne står for den konkrete planlægning i både byerne og det åbne land. Staten udstikker de overordnede rammer.
Læs mere på borger.dkElektronisk ansøgningsskema til etablering af nedsivningsanlæg
Link til elektronisk ansøgningsskema til nedsivningsanlægAnsøgningsskema til afløbsfrit pilerenseanlæg
Link til ansøgningsskema til afløbsfrit pilerenseanlægAttest til erklæring af færdigmelding fra autoriseret mester
Link til færdigmeldingsattest fra autoriseret mesterSkema til kornkurver til ansøgning om nedsivningsanlæg
Link til skema til kornkurverDer findes mange forskellige slags skadedyr og lige så mange måder at komme af med dem på.
Læs mere om skadedyrsbekæmpelseAnsøgning om etablering og indvinding af vand til drikkevand.
Link til ansøgningsblanket om etablering af vand til drikkevandAnsøgning om tilladelse til etablering af ny sø
Link til ansøgningsblanket om tilladelse til etablering af ny søAnsøgning om dispensation til oprensning og udvidelse af sø
Link til ansøgningsblanket om dispensation til oprensning og udvidelse af søNår du er fyldt 13 år, kan du begynde på at arbejde i din fritid. Der er dog regler for, hvor meget du må arbejde, og hvad du må arbejde med.
Læs mere på borger.dkDet er forbudt at køre på knallert uden knallertbevis, hvis du er under 18 år.
Læs mere på borger.dkDu har forskellige muligheder, når du skal flytte hjemmefra. Lige fra at leje et værelse eller en ungdomsbolig til at leje eller købe en lejlighed.
Læs mere på borger.dkSøg SU og få mere at vide om SU på borger.dk.
Læs mere om SU på borger.dkDu kan fejlmelde gadelys her:
Fejlmelding af gadelysØnsker du at betjene dig selv i forbindelse med nummerplader, kan du gøre dette på borger.dk
Mere om nummerplader på borger.dkIndberet fejl og mangler på veje og grønne områder, f.eks. ødelagte vejskilte, manglende beskæring af planter eller huller i vejen.
Borger Tip - borgerindberetning13-skalaen er blevet afløst af en 7-trinsskala, der bl.a. skal gøre de danske karakterer nemmere at bruge internationalt.
Læs mere på borger.dkVærd at vide om Statens Uddannelsesstøtte på borger.dk
Gå til Min SU på borger.dkHvis du er ledig og højst har fem år, til du når efterlønsalderen, kan du have ret til et seniorjob i din bopælskommune.
Læs mere om seniorjobordningen på borger.dkLæser du på en ungdomsuddannelse, kan du få tilskud til dine transportudgifter.
Læs mere på borger.dkDu kan have feriepenge hos FerieKonto eller hos en feriekortordning.
Læs mere om udbetaling af feriepenge på borger.dk
Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted.
Læs mere på borger.dkHvis du har opholdstilladelse i Danmark og ønsker dansk statsborgerskab, kan du ansøge den danske stat om det
Læs mere på borger.dkUdlændinge, der har familie i Danmark, har ved familiesammenføring mulighed for at få opholdstilladelse her i landet
Læs mere på borger.dkDu kan opnå at få dansk statsborgerskab på forskellige måder. Et dansk statsborgerskab kaldes også for statsborgerret og indfødsret
Læs mere på borger.dkBistands- og plejetillæg kan søges af personer, som er tilkendt førtidspension før 1. januar 2003, og som har et vedvarende behov for bistand eller pleje.
Se mere under selvbetjeningsløsningerHvis du er blevet indstillet til en ældrebolig, beskyttet bolig, plejebolig eller lignende, har du ret til at vælge frit blandt sådanne boliger.
Gå til borger.dkHer kan du som pensionist søge om helbredstillæg.
Ansøgningen sendes online.
Hvis du har svært ved at klare hverdagen i hjemmet ved egen hjælp, kan du søge hjemmehjælp
Læs mere på borger.dkKommunen har pligt til at tilbyde en madserviceordning til borgere, som ikke er i stand til at tilberede mad selv
Læs mere på borger.dkDu kan få folkepension, når du når folkepensionsalderen, hvis du er dansk statsborger og opfylder en række krav.
Om pension på borger.dkHer kan du udskyde din folkepension. Det gør du samtidig med, at du søger om folkepension. Inde i ansøgning om folkepension skal du krydse af i et felt, hvor du vælger, at du vil udskyde udbetalingen.
Gå til borger.dkDu kan søge om varmetillæg, når du er folkepensionist. Tillægget kan dække en del af din udgift til varme.
Gå til borger.dkRing på tlf. 70 20 00 00
• Mandag til torsdag kl. 08:00 - 20.00
• Fredag kl. 08.00 - 16.00
• Lørdag lukket
• Søndag kl. 16.00 - 20.00