Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Erhvervsledere vil skaffe småjobs til ledige

En ny Task Force – Code of Care Norddjurs sætter fokus på virksomheders sociale ansvar og arbejder for at inkludere mennesker uden beskæftigelse i job, hvor de arbejder nogle få timer om ugen.

Borgmester Jan Petersen forventer sig meget af de garvede erhvervsledere.

Norddjurs har omkring 500 ledige, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af sociale, fysiske eller psykiske udfordringer.

Code of Care Norddjurs arbejder med visionen: “Vi vil sammen skabe en arbejdsmarkedskultur i Norddjurs, hvor der er plads til alle på arbejdsmarkedet”.

En række erhvervsledere i Code of Care Norddjurs har nu taget initiativ til at få flere virksomhedsledere til at tage et øget socialt ansvar ved at ansætte ledige uden fast tilknytning til arbejdsmarkedet i et småjob, hvor de arbejder nogle få timer om ugen. Der er på nuværende tidspunkt skabt 109 småjobs, og endnu flere virksomhedsledere ønsker at tage et socialt ansvar.

”Jeg forventer mig meget af Code of Care Norddjurs, og det etablerede samspil aktørerne imellem, og jeg håber, at de garvede erhvervsledere kan hjælpe med, at flere virksomheder får blik for, at et job på 5-10 timer også er et rigtigt job. Virksomhederne har masser af små opgaver, og vi har ledige, som har brug for en chance på arbejdsmarkedet. Vi glæder os over de resultater, der allerede er opnået og det udviste engagement, der bidrager lokalt. Vi ved, at et småjob på bare et par timer i rigtige virksomheder øger tilknytningen til arbejdsmarkedet væsentligt, og for de ledige giver kollegaer og rigtige arbejdsopgaver mening og retning i livet”, udtaler borgmester Jan Petersen.

Tryghed og stor loyalitet

Den nye Task Force, som har sat sig for at oprette småjobs, er opstået i samarbejde med organisationen Code of Care, der fremmer socialt ansvar i private virksomheder.

”Hvis danske virksomheder ikke satser på at rumme mange flere fra ’kanten’, får vi et fattigere samfund. Og det er ikke så svært, som vi tror. Vi oplever, at både almindeligt ansatte medarbejdere, og dem på forskellige skåneordninger, sætter stor pris på, at firmaet tager et samfundsansvar gennem deres CSR-politik. Det giver tryghed og dermed en stor loyalitet. For det er sådan, at et menneske, man giver en chance, vokser. Det handler om cool business og et stort hjerte på en og samme tid”, siger Peter Nørgaard, stifter af Code of Care og erhvervsleder.

En chance til alle

Task Force Code of Care Norddjurs består af virksomhedsledere, der sammen med Jobcentret og kommunen har sat sig for at tage hånd om de mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Som en aktivitet i Code of Care Norddjurs starter der en Job Café op i Grenaa, som er tænkt udvidet til også at besøge Auning i den vestlige del af Norddjurs.

Den første Job Café afholdes i Café Grenaa, den 14. september 2020 imellem klokken 16:00 og 17:30. Du er velkommen, når du kan, inden for det tidsrum.

Der vil være lokale virksomheder til stede - og ledige som ønsker et ”småjob” er velkomne i Café Grenaa.

Kontakt vedrørende Job Café Grenaa:

Britta Morsing Nikolajsen. Tlf. 45 87 58 32 04 britta.nikolajsen@wernerfelt.com
Tommy Glindvad. Tlf. 20 33 78 44 tommy@glindvad.com
Kis Børsting. Tlf. 23 22 73 91 kisbj@norddjurs.dk
Kim Wodstrup Tlf. 20 33 60 21 kim@codeofcare.dk

Det andet arrangement afholdes på Ørum Skole, hvor 10 ledige og 10 virksomheder inviteres til ”Mad med mening”.

Arrangementet afholdes 24. september 2020 imellem kl. 17:00-20:30.

”Mad med mening” er skabt for at sparre om jobs – i dialog imellem virksomhedsledere og ledige.

Der er i arrangementet lagt op til en inspirerende og givende aften.

Kontakt vedrørende ”Mad med mening”:

Kim Carøe Djurs Convenience Food. Tlf. 60 82 40 98 kim.s.caroe@gmail.com
Kis Børsting. Tlf. 23 22 73 91 kisj@norddjurs.dk

Vi opfordrer til under begge arrangementet, at vi til enhver tid overholder de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne anbefaler i håndteringen af Covid19 og Coronasmitte.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Kirsten Tranekjær Søgaard, Souschef, Arbejdsmarkedsafdelingen
Norddjurs Kommune
Tlf. 27 85 24 51

Nyhedsdato: 11.09.2020