Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Høje smittetal: Husk samfundssind

Borgmester Jan Petersen opfordrer alle til at huske anbefalingerne og passe på sig selv og hinanden i den aktuelle situation, hvor smittetallene for første gang siden epidemiens start er høje i Norddjurs Kommune.

Som mange andre steder stiger antallet af smittede med Covid-19 i Norddjurs Kommune i disse uger. For ca. 14 dage siden lå den såkaldte incidens i kommunen, som angiver smittede pr. 100.000 indbyggere, på omkring 20. Den 18. november var tallet 110,8. Mange kommuner har højere tal, og et højt incidenstal behøver ikke i sig selv være alarmerende. Øget opmærksomhed og repetition af huskereglerne om hygiejne og afstand er nødvendige nu, opfordrer Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune:

”Vi ser en udvikling i tallene, som måske nok er forventelig i betragtning af, at Covid-19 stadig har godt fat i samfundet generelt. Det skal alligevel tages yderst alvorligt, så vi stadig kan beskytte de ældre og svagelige grupper. Vi har ikke oplevet udbrud på f.eks. plejecentre eller specialinstitutioner, og det er vi taknemmelige for. Det arbejde må ikke tabes på gulvet nu", siger han.

Norddjurs Kommunes sundhedskriseberedskab er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. Der er tale om generel samfundssmitte i Norddjurs og ikke større udbrud bestemte steder eller særlige mønstre. Dog er der en koncentration i Grenaa, som er kommunens største by, ligesom der har været smitte i relation til udskænkningssteder.

I slutningen af november er det Black Friday, som traditionelt er lig med slagtilbud og mange mennesker i butikkerne. Derefter følger december, som plejer at betyde travlhed i butikkerne, arrangementer på kryds og tværs og sociale aktiviteter. Alt det er anderledes i år.

"Vi har dialog med de erhvervsdrivende, som udviser stor ansvarlighed og omhu. Mange planlægger at sprede Black Friday-tilbuddene over flere dage, man hænger plakater op, stiller håndsprit frem, har personale som guider kunderne i at tage hensyn. Det er vi rigtig glade for", siger borgmesteren.

Han slutter af en med opfordring om at udvise samfundssind og huske, at tiltagene virker, når alle holder fast:

"Covid-19 har været en faktor i vores samfund i snart trekvart år. Selvfølgelig kan der være metaltræthed rundt omkring og en følelse af, om den enkeltes bidrag egentlig nytter. Det gør det - den enkeltes adfærd og hensyntagen er helt afgørende for, at vi samlet set kan løfte opgaven. Det ved jeg, at borgerne i Norddjurs kan. Det har vi vist siden marts, og det skal vi holde fast i nu", siger Jan Petersen.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Borgmester Jan Petersen
Tlf. 27 85 24 51
Mail: jp@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 19.11.2020