Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Virksomheder vil finde flere småjobs

24 lokale virksomheder er gået sammen med Jobcentret i Norddjurs og nonprofit organisation Code of Care for at sætte fokus på at finde såkaldte småjobs blandt kommunens virksomheder.

"Vi har en stor fælles interesse i at etablere småjobs, fordi der på den ene side mange steder er mangel på kvalificeret arbejdskraft, og på den anden side samtidig er en gruppe mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, men som er parate til at varetage et job på nedsat tid," fortæller arbejdsmarkedssouschef Kirsten Tranekjær Søgaard fra Norddjurs Kommune.

Stor uudnyttet ressource

En del af virksomhederne har allerede selv ansat medarbejdere i småjobs, og erfaringer herfra skal, sammen med nye initiativer, få flere virksomheder til at se fordelen i at ansætte ledige, der selv har viljen til at komme i gang. Parterne har derfor etableret en Task Force, der aktivt vil arbejde for, at flere firmaer ser fordelen i at finde småjobs.

"Jobindholdet kan være bredt. For eksempel kan det være en tømrervirksomhed, der ansætter en medarbejder til slutoprydning efter en opgave, så tømrersvendene hurtigere kan komme videre til den næste opgave," fortsætter Kirsten Tranekjær Søgaard.

Stifter af Code of Care Peter Nørgaard peger på, at der for virksomhederne er mange ressourcer i mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet.

"Og så peger alle erfaringer samtidig på, at det har meget stor værdi for de ledige at få et småjob, fordi det bliver en adgangsbillet til arbejdsmarkedet, ligesom de bliver en del af et vigtigt fællesskab," slår Peter Nørgaard, fast. "De får simpelthen noget at stå op til, og en del får efterfølgende job på helt almindelige vilkår."

Initiativet i Norddjurs er det tiende netværk, Code of Care har hjulpet i gang på landsbasis.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef for Arbejdsmarkedsafdelingen
Norddjurs Kommune
Mail: kts@norddjurs.dk
Mob: 23 67 39 81

Billedtekst: 24 Norddjursvirksomheder, Jobcenter Norddjurs og Code of Care har fokus på småjobs.

Nyhedsdato: 12.02.2020