Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Powerjobsøgerne åbner afdeling i Grenaa

Jobsøgningsnetværk åbner lokalafdeling i Grenaa i samarbejde med Norddjurs Kommune.

Powerjobsøgerne, som er et af Danmarks største jobsøgningsnetværk og som stræber efter at bliver landsdækkende, har nu åbnet deres 9. afdeling – senest i Grenaa. Det er sket i samarbejde med Norddjurs Kommunes jobcenter.

Netværket har specialiseret sig i at skabe helt nye rammer for jobsøgning. Metoden bygger på at bruge og vedligeholde kompetencer, der minder om at gå på arbejde, hvor kompetencerne udvikles i det, der for de ledige er en arbejdsdag. Her er opgaven at danne netværk og opbygge fællesskaber, der skal rykke de jobsøgende tættere på et job.

To dage om ugen mødes de aktive jobsøgende i netværket sammen med en facilitator fra Powerjobsøgerne. Dagenes indhold er en blanding af inspiration fra oplæg og workshops, jobsøgning og sparring med det mål at finde et job.

Netværket er åbent for alle jobsøgende uanset baggrund, uddannelse og alder, og tilmelding kan ske løbende via Powerjobsøgernes hjemmeside www.powerjobsogerne.dk.

”Det, at alle bidrager til netværket, giver en følelse af, at man er sammen om en lille virksomhed, samtidig med, at man får inspiration og sparring og ikke mindst et stort netværk undervejs i jobsøgningen,” siger stifter af Powerjobsøgerne Malene Gregaard Wilsly.

Hun forventer, at netværket i Grenaa får 30 til 50 jobsøgende. Der vil selvfølgelig være en vis udskiftning i takt med at de jobsøgende kommer i beskæftigelse.

”Sidste år fik Powerjobsøgerne 90% af de jobsøgende til en samtale indenfor 3 måneder, og ca. 70 % kom tilbage på arbejdsmarkedet indenfor et halvt år,” fortæller hun.

Fakta

Powerjobsøgerne er en socialøkonomisk organisation, der har eksisteret siden 2010, og har nu lokalafdelinger i ni kommuner. Sidste år var ca. 1500 jobsøgende tilknyttet netværket.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef for Arbejdsmarkedsafdelingen
Norddjurs Kommune
kts@norddjurs.dk
Mob. 23 67 39 81

Nyhedsdato: 10.02.2020