Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny kunsthal for Maritim Æstetik

Grenaa får ny kunsthal med fokus på havet. Udstillingsleder, Henrik Majlund Toft, gæster Grenaa Bibliotek til en snak om stedets profil og fremtid.

Snart føjes et nyt sted til rækken af kulturhuse i Norddjurs. I løbet af 2019 slås dørene således op til Kunsthal for Maritim Æstetik (KMAE). Kunsthallen bliver udstillingssted for samtidskunst, som kredser om maritime problematikker, og hvor kunsten bruges til at perspektivere til vores egne livsvilkår og vores status i verden som økologisk system.

KMAE arbejder i grænsefeltet mellem kunst og videnskab. Det ikke tilfældigt, forklarer Henrik Majlund Toft: ”Som mennesker forsøger vi at forstå og beskrive verden gennem kunst og videnskab. Samtidig fungerer kunst og videnskab som gensidig inspiration, der hver især kan give indsigter, som understøtter og perspektiverer hinanden.”

Ud over at belyse det maritime gennem kunst – som altså kan kaste lys over vores menneskelige tilværelse – vil der også være en række foredrag om emnet. Flere af disse vil finde sted i et samarbejde med Folkeuniversitetet og Norddjurs Biblioteker. ”Vi glæder os til at samarbejde med den nye kunsthal ved bl.a. at lægge hus til foredrag. Henrik er en stor kapacitet indenfor sit felt, som helt sikkert vil berige kulturlivet i Norddjurs” siger Thomas Olesen, der arbejder som formidler på biblioteket.

Foredraget tager udgangspunkt i arbejdet med at starte KMAE op og giver eksempler på kunst, der arbejder med forholdet mellem kunst og videnskab.

Kunsthallen, der er støttet med midler fra Statens Kunstfond, får til huse i Grenaa på en endnu ikke offentliggjort adresse.

Fri entré. Ingen tilmelding.

Dato: Mandag d. 1. april
Tidspunkt: Kl. 16.30 – 18.00
Sted: Grenaa Bibliotek

Yderligere information:

Thomas Olesen, kulturformidler
E-mail: tho@norddjurs.dk
Tlf.: 89 59 30 02

Henrik Majlund Toft
E-mail: henrikmajlundtoft@gmail.com
Tlf.: 52 62 89 83

Nyhedsdato: 19.03.2019