Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

De ældre i Norddjurs er godt tilfredse med maden

En dugfrisk brugerundersøgelse viser, at de ældre i Norddjurs Kommune er rigtig godt tilfredse med maden fra madsamarbejdet med Randers Kommune. Det kommunale madtilbud til de ældre borgere er faktisk i topklasse ifølge borgerne.

Langt størstedelen af de ældre borgere i Norddjurs Kommune er tilfredse med den mad, som de modtager fra det kommunale madsamarbejde mellem Randers Kommune og Norddjurs Kommune. Hele 97 % af de adspurgte borgere er tilfredse eller meget tilfredse med madordningen samlet set. Servicen scorer højt på både bestilling, kontakt med chaufførerne, som bringer maden ud, muligheden for at bestille specielt sammensatte retter, samt på madens smag, duft og udseende.

Formand for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune Lars Møller er meget tilfreds med det gode resultat og ikke mindst, så er han glad for, at borgerne er tilfredse med det kommunale madtilbud i Norddjurs Kommune.

”Det er utrolig vigtigt, at de ældre borgere er tilfredse med maden og kan lide den mad, de får. Maden betyder jo rigtig meget og især betyder det noget for vores ældre medborgere, hvor et godt måltid kan være et af dagens højdepunkter”, siger Lars Møller.

Lars Møller lægger da heller ikke skjul på, at den flotte tilfredshedsundersøgelse især er rigtig rar, når det er den første tilfredshedsundersøgelse i Norddjurs, efter at madsamarbejdet blev etableret.

”Vi har i voksen- og plejeudvalget hele tiden været sikre på, at madsamarbejdet med Randers var den rigtige løsning for at give borgerne i Norddjurs mulighed for at vælge et kommunalt madtilbud i høj kvalitet. Men det er selvfølgelig godt at se, at de ældre borgere er enige i dette”.

Nøglen til succes

Den daglige leder Marianne Sloth Sørensen er glad for, at borgerne sætter pris på den mad, som produceres: ”“Det er vigtigt, at borgerne er glade for maden, og derfor forsøger vi hele tiden at gøre vores bedste. Det er rigtig dejligt, at tilbagemeldingerne er gode. Jeg vil gerne være med til, at vi gør det godt”, siger Marianne Sloth Sørensen. De mange valgmuligheder er ifølge Marianne også en del af forklaringen.

En del af succesen skyldes Norddjurs Kommunes chaufførers nærhed med borgerne. De chauffører, som bringer maden ud, får nemlig stor ros i undersøgelsen og det er tydeligt, at den tætte ugentlige kontakt og snak med borgerne er vigtig for de ældre borgere.

”Undersøgelsen viser, at når det er den samme, der kommer hver uge, så skaber det et tillidsforhold, og det kan vi se ud af undersøgelsen er noget af det, der er med til at give de høje point” siger Lars Møller.

Lavere priser

I februar 2019 blev det muligt at sætte den pris, som borgerne betaler for maden ned fra tidligere 54 kr. til 50,25 kr. for en hovedret. Prisnedsættelsen har været mulig, fordi det via madsamarbejdet har været muligt at reducere de faktiske omkostninger.

For Lars Møller er det en dobbelt gevinst, at de ældre nu kan købe den mad, som de er godt tilfredse med, til billigere penge. ”Det må bestemt betegnes som en gevinst for de ældre, at de nu kan få den samme gode mad til færre penge”, slutter Lars Møller.

I 2018 blev madsamarbejdet mellem Norddjurs Kommune og Randers Kommune etableret og Madservice Kronjylland begyndte at levere mad til de ældre hjemmeboende borgere i Norddjurs Kommune. I Randers Kommune er der ligeledes høj tilfredshed med maden.

Der kan læses mere i referatet af voksen-og plejeudvalgets seneste møde den 5. marts. Det er sag nr. 15: 

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Lars Møller, formand for voksen- og plejeudvalget
lam@norddjurs.dk
Tlf.: 60 75 10 90

Nyhedsdato: 08.03.2019