Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Busrute 213 bevares

Der er nu ikke længere usikkerhed om busrute 213. Trods Region Midtjyllands varsling om manglende afgange, kommer 213'eren fortsat til at køre på Nordkystvejen. Det besluttede en enig kommunalbestyrelse i Norddjurs Kommune på mødet den 19. februar.

Da Region Midtjylland sidste år varslede, at besparelserne på den kollektive trafik ville ramme busrute 213 på Nordkystvejen i Norddjurs Kommune, udtrykte mange bekymring om forbindelsen til uddannelsesstederne.

Nu vil Norddjurs Kommune sikre et kollektiv trafiktilbud mellem Auning, Allingåbro, Vivild, Fjellerup, Glesborg og Grenaa. Kommunen vil indsætte en uddannelses- og pendlerrute på strækningen.

"Det er vigtigt at sikre kommunens unge adgang til ungdomsuddannelserne- og vi ønsker at skabe tryghed omkring busforbindelsen, så de unge ikke skal frygte at blive frataget transport til og fra uddannelsesstederne", siger Jens Meilvang (LA) der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Ny køreplan
Bussen på Nordkysten sikres, da man har lavet en omprioritering af midlerne til den kollektive trafik.

"Vi har forsøgt at rette op på en skade, og det påvirker desværre serviceniveauet i Grenaa Midtby", siger Jens Meilvang om halveringen af kørslen med bybussen i Grenaa, som har finansieret fastholdelsen af busrute 213.

Halveringen af bybusser i Grenaa betyder at der vil være timesdrift i stedet for halvtimesdrift i myldretiden. I tidsrummet mellem 9 og 15 på hverdage kan telebybussen fortsat anvendes. Men telebybussen skal fremover bestilles senest 65 minutter før den ønskede afgang.

Selvom ordningen først træder i kraft d. 27. juli, er man i fuld gang med at planlægge ruterne. Der kommer til at være fem daglige afgange mellem Grenaa og Paderup/Auning.

Disse ture vil være særligt tilpasset ringetiderne på ungdomsuddannelserne i Grenaa.

Fanger man ikke disse afgange, kan man bestille tid på de fastlagte flexbus-ture, som kører mellem Grenaa og Auning, som både kører hverdag og weekend.

Læs mere om flexbus på Midttrafiks hjemmeside.

Læs mere om sagen i referatet af kommunalbestyrelsesmødet (sag nr. 8).

Nyhedsdato: 11.03.2019