Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Stort iværksætterforløb kulminerer på Sostrup Slot

Norddjurs Kommune er tovholder på Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2019.

Torsdag den 23. maj er Business Region Aarhus vært ved finalen på Sostrup Slot i Gjerrild, hvor vinder-virksomhederne i de tre kategorier effektivitet, livskvalitet og bæredygtighed bliver afsløret.

Østjylland vrimler af kreative, passionerede iværksættere indenfor en bred vifte af genrer. Det er der blevet sat en markant streg under i forbindelse med Iværksætterprisen 2019, som Business Region Aarhus står bag. Torsdag den 23. maj på Sostrup Slot løftes sløret for, hvilke tre iværksættervirksomheder, som løber med sejren og en præmie til hver virksomhed på 50.000 kroner.

290 indstillinger vidner om stor interesse, hvoraf 50 iværksættervirksomheder op til finalen har været på en rejse sammen, hvor der både er blevet forretningsudviklet, coachet og opbygget netværk. Norddjurs Kommune er tovholder på Iværksætterprisen 2019, og det har været en fornøjelse at opleve den gejst, entusiasme og kreativitet, som stråler ud af alle deltagerne, fortæller borgmester i Norddjurs Kommune og formand for Business Region Aarhus Jan Petersen:

”Det har været et meget værdifuldt forløb, og der er en klar oplevelse af, at alle iværksætterne får noget med sig videre. Samarbejdet mellem de 12 kommuner om at hylde iværksættere sætter spot på, hvor vigtigt det er at dyrke og udvikle denne type virksomheder. I Norddjurs er vi stolte over at være med til at udvikle en model for prisen og at lægge rammer til arrangementet” udtaler han.

Det er blandt andet den gode kontakt, der har været til iværksættermiljøerne i samtlige kommuner, som har resulteret i de mange tilmeldinger til konkurrencen, fortæller borgmester Jan Petersen.

”Iværksætteri er enormt vigtigt i Norddjurs Kommune, og de iværksættere, vi har, er meget robuste og levedygtige. Derfor synes vi, det er fantastisk, at vi sammen med 11 andre kommuner får mulighed for at hylde iværksætteri på Sostrup Slot i Norddjurs”, udtaler Jan Petersen.

Chefkonsulent Lene Helbo Bachmann fra Norddjurs Kommunes erhvervsafdeling har været projektleder på indsatsen og fremhæver samarbejdet med de øvrige østjyske kommuner, sekretariatet i Business Region Aarhus og ikke mindst de mange aktører som noget af det mest værdifulde i processen.

”De lokale sponsorer er i den grad med til at gøre sådan et forløb til en succes. Sparekassen Kronjylland, Sparekassen Djursland, Business Djursland, G-KRAFT, Erhvervsservice i Norddjurs og Erhvervsservice i Syddjurs har alle sponsoreret præmier til arrangementet, og samtidig stiller en lang række erhvervsledere fra hele Østjylland op som sparringspanel, jurymedlemmer og dommere.” udtaler Lene Helbo Bachmann.

Fakta om Iværksætterprisen 2019

Det østjyske kommune-samarbejde Business Region Aarhus leder efter iværksættere, som rummer potentialet til kommende væksteventyr.

I konkurrencen Iværksætterprisen 2019, hvis tema er ”Kundeoplevelser i verdensklasse” har virksomheder fra hele Østjylland fået mentorforløb og coaching til at udvikle deres koncept og forretninger.

Forløbet giver virksomhederne mulighed for at udveksle gode idéer, give hinanden feedback og styrke deres netværk.

Der dystes indenfor kategorierne effektivitet, livskvalitet og bæredygtighed.

150 østjyske virksomheder blev indstillet til prisen. 50 kom igennem nåleøjet til det videre forløb, som handlede om banebrydende metoder og erfaringer til at forbedre kundeoplevelser. 24 gik herfra videre til fase to, hvor de hver især lavede en visuel prototype. 12 deltagere nåede frem til finalen den 23. maj 2019 på Sostrup Slot i Gjerrild.

Finalisterne i kategorien ’Effektivitet’

Esgaard
Aarhuskalenderen (Bykalenderen)
Dansk Hus & Have Service
Bioxpedia

Finalisterne i kategorien ”Livskvalitet”

Nordic Destination
MANND
DigniTrust
First-8.dk - Danmarks største hjertestarter webshop

Finalisterne i kategorien ”Bæredygtighed”

Byblomst-merelivibyen
Jakobsen huse ApS
ParkShare
Eachthing.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, tlf.: 27 85 24 51.

Lene Helbo Bachmann, chefkonsulent i Norddjurs Kommune, tlf.: 21 24 50 95.

Nyhedsdato: 22.05.2019