Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny beredskabsdirektør for Randers-Favrskov-Djursland

Morten Sønderby bliver ny direktør for Beredskab & Sikkerhed.

Morten Sønderby (44) kommer fra en stilling som regionsdirektør i Falck Danmark, hvor han har været ansvarlig for ambulancedrift samt flere forskellige anlægs- innovations- og udviklingsopgaver. Tidligere har han været brandchef i Falck Midtjylland med ansvar for cirka 500 deltidsbrandmænd og 100 fuldtidsansatte brandmænd. I den forbindelse gennemgik han også selv uddannelsen til brandmand. Det er derfor en erfaren kandidat, der nu vender blikket mod Randers-Favrskov-Djursland.

Formanden for Beredskabskommissionen, borgmester Nils Borring, glæder sig over ansættelsen af Morten Sønderby.

- Med ansættelsen af Morten Sønderby har vi fået en stærk profil med et indgående kendskab til beredskab og brand. Det kommer os helt klart til gode i det videre arbejde med at sikre det bedst mulige beredskab for borgere og virksomheder i Randers, Favrskov og Djursland, siger Nils Borring.

Erfaring fra Falck og den kommunale verden

Morten Sønderby er uddannet cand.scient.pol. og kom efter uddannelsen til Aarhus Kommune i 2001. Siden 2008 har han været en del af Falck i forskellige positioner, blandt andet som afdelingsleder, kontraktchef, brandchef, ambulancechef og senest som regionsdirektør. Privat bor Morten Sønderby i Lystrup ved Aarhus med sin hustru og deres tre børn.

- Jeg glæder mig meget til at bidrage til den videre udvikling af et velfungerende beredskab i tæt samarbejde med medarbejdere, politikere og beredskabets mange samarbejdspartnere, siger Morten Sønderby.

Den kommende direktør blev valgt blandt 23 ansøgere til stillingen og tiltræder den 1. september 2019.

Yderligere oplysninger:

Formand for beredskabskommissionen, borgmester Nils Borring: 30 30 82 24

Kommende beredskabsdirektør Morten Sønderby: 40 30 09 73

Nyhedsdato: 27.06.2019