Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Festdag på Anholt

Det var med ekstra færgeafgang, højt humør og gode oplevelser, at det blev markeret, at Anholts fremtid er sikret med det nye kystsikringsanlæg.

180 mennesker havde benyttet sig af tilbuddet om at opleve Anholt på fire timer, og endnu flere var mødt op for at fejre det på øen.

Pinselørdag havde 180 mennesker begivet sig ud på en endagstur til Anholt for at opleve kystsikringsanlægget, der fremtidssikrer øen. Med sig i rygsækken kunne de få oplevelser på øen. Der var rig mulighed for at opleve kystsikringsanlægget på nært hold, da vejen mod den officielle markering foregik langs stranden.

Med tale fra borgerforeningens formand Liselotte Arentz og borgmester Jan Petersen blev kystsikringsanlægget officielt indviet og afslutningsvis fik anlægget en sang med på vejen, som beboerne på øen havde skrevet i anledning af festdagen. Det var i høj grad også en festdag for øens beboere og grundejere, som i anledning af pinsen var på øen.

Appetitvækkere på Anholt

På egen hånd kunne dagsgæsterne opleve øen. Flere af endagsgæsterne havde aldrig været på Anholt før, selvom de i flere år har set færgen sejle afsted, og på deres udtalelser, at dømme, var det ikke sidste gang de besøgte øen. Noget af det Anholt er mest kendt for er den uspolerede natur og flere lejede cykler for at nå så meget rundt som muligt. Mange benyttede sig af mulighed for at se kystsikringsanlægget fra toppen af Nordbjerg.

Der var arrangeret byvandring med historisk vinkel, hvor man kunne høre om fiskeriet, havnen og om falske vikingefund på øen. Desuden var der rundvisning på øens Gartneri og Naturpleje som gav indblik i livet som selvstændig i en ø-virksomhed.

Kulminationen på en lang proces

Projektet med at kystsikre Anholt har været længe undervejs og har krævet tæt samarbejde mellem øen, kommune og stat: ”Dagen i dag er kulminationen på en stor indsats, og et fantastiske samarbejde, som har sikret kystsikringsanlægget. Fejringen i dag afspejler det tætte samarbejde, der har været med øens beboer”, siger borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen, og fortsætter: "Det unikke samarbejde vi har haft med borgerforeningen bør være forgangseksempel på, hvordan det kan lykkes at lave projekter at denne størrelse og kaliber”.

Nærmeste helt symbolsk for projektet, så forsvandt den sidste sky med regn, da færgen kom i havn, og passagerne kunne træde ud i solskin, og nyde dagen på øen i Kattegat.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Julie Marie Preut
jmp@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 11.06.2019