Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Dugfrisk nyt om rådhus-springvand

Det ser ud til, at der snart kommer vand i springvandet. Dog afhænger færdiggørelsen af de kære vejrguder.

Utætte fuger i "Skålen" på nye torv ved Rådhuset har udsat færdiggørelsen. Gennem længere til har Norddjurs Kommunes rådgiver og entreprenør arbejdet på finde en holdbar løsning. Men nu ser det ud til, at der snart kommer vand i springvandet. Dog afhænger færdiggørelsen af de kære vejrguder.

Sidste sommer opdagede man utætheder i skålen på det nye torv i Grenaa. Belægningsstenene i "Skålen" var lagt i beton med en fuge af granit-stenmel, som indeholdt ler. Trods en overfladebehandling i fugerne forsvandt der store mængder af vand. En gennemfotografering af rør og andre muligheder viste ikke fejl, så konklusionen lød, at fugerne var utætte. Men nu ser det endelig ud til, at der snart kommer vand på det nye torv ved rådhuset.

Siden har der været arbejdet hårdt på at finde en løsning. Der er foretaget prøver med forskellige fugetyper, både i 1:1 i udvalgte felter på pladsen og som forsøg på værkstedet.
Nu er det blevet besluttet, hvilken fugetype, der skal anvendes og materialerne er blevet bestilt. Arbejdet med at fjerne presenninger og blæse fugerne endeligt rene til nyt fugemateriale vil gå i gang i slutningen af juni.

Hos Norddjurs Kommune håber man på tørvejr, så der kan lægges nye fuger og sluttes af med overfladebehandling frem til medio juli, så byrummet kommer til sin fulde ret.

Belægningen skal herefter hærde 4 uger inden springvandet kan sættes i gang, forhåbentlig i midten af august.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Julie Marie Preut
Jmp@norddjurs.dk
89 59 40 24

Nyhedsdato: 20.06.2019