Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Ørsted er en glad by – og glæden er for alle

Ørsted er en by i Norddjurs Kommune, som de seneste år har undergået en stor forvandling. Byen har blandt andet været en af kandidaterne til at blive kåret som "Årets landsby" i Region Midtjylland hele tre gange, og bysamfundet går under sloganet "Ørsted - en glad by".

Der er gang i en masse forskellige tiltag i Ørsted for at gøre det til et endnu bedre sted at bo og leve. Et af tiltagene er et teaterprojekt på Bo- og Aktivitetscenter Område Ørsted. Bo- og Aktivitetscenter Område Ørsted er et døgntilbud for mennesker med psykisk og fysisk udviklingshæmning. Her gøres der meget for, at det skal være et rart sted for beboerne at bo. I de kommende uger er en af indsatserne for dette et helt nyt teaterprojekt. Her vil byens øvrige borgere, samt beboere fra andre bosteder, kunne opleve en stor del af Område Ørsteds beboere på scenen i en forestilling, der er skrevet særligt til dem.

Ud over at skabe en dejlig og spændende oplevelse for de medvirkende fra Bo- og Aktivitetscenteret i Ørsted, er ideen bag projektet, at det også kan give en styrket kontakt mellem bostedets beboere og byens øvrige borgere. For det er naturligvis nemmere at gå hen og snakke med beboerne, hvis man føler, man kender dem lidt i forvejen og har en fælles referenceramme.

Samtidig ønsker Bo- og Aktivitetscenteret at give beboerne en oplevelse, der siger spar-to. Derfor har de ansatte hos Område Ørsted gjort et stort stykke arbejde for, at det skal blive en rigtig fed oplevelse for beboerne at stå på en scene - noget, de fleste af dem aldrig har prøvet før. Derfor er der indhentet professionelt lys- og lydudstyr, samt skuespiller Jens Jødal til at være tovholder og instruktør på projektet.

To Askepotter, en vampyr og Birthe Kjær

Teaterprojektet indøves på hverdage i dagtimerne i uge 29 og 30 2019, og tovholderen på stykket sidder lige nu og skriver på den forestilling, som det hele skal handle om.

"Det er en spændende, men også udfordrende opgave, for jeg forsøger at gøre det til beboernes eget teaterprojekt - og følger derfor deres ønsker til indgående roller. Det betyder, at der f.eks. gerne skal indgå en brandmand, to Askepot-søstre, diverse prinsesser, en vampyr, en rengøringsdame og lidt forskellige andre roller. Undervejs skal vi gerne have kendt musik af Kandis og Birthe Kjær, hvilket er nogle af beboernes favoritter," fortæller skuespiller Jens Jødal.

"Det er ved at ende med en forestilling, der har arbejdstitlen 'Askepot og brandmands-prinsen', og det tegner til at blive både spændende og festligt," fortsætter han. Jens er selv flyttet til Ørsted for fem år siden med sine to omrejsende teatre - Kirketeatret og Teater Lattergal - som har været hans levebrød gennem mange år. Han medvirkede selv som tilflytter i TV2s serie "Landsbyen, der ikke ville dø", som handler om Ørsted. Jens har været med til at starte Ørsted Amatør Teater, som han har været fast, frivillig instruktør ved siden. Jens føler en stor tilknytning til byen og er derfor også glad for, at kunne stå i spidsen for Område Ørsteds teaterprojekt.

Forestillingen, der forventes at vare 20-30 minutter, har præmiere fredag den 26. juli kl. 12.45, hvor den røde løber vil være rullet ud til såvel skuespillere, sangere og tilskuere.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jens Jødal, skuespiller.
Tlf.: 28 51 34 51

Birgitte Maria Francina van der Burg, afdelingsleder hos Område Ørsted, Auning og Allingåbro, Norddjurs Kommune.
E-mail: BMFVDB@NORDDJURS.DK
Tlf.: 23 99 18 38

Nyhedsdato: 16.07.2019