Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Talende uldsok hjælper Norddjurs-børn med motorikken

Som et led i at styrke fokus på sansemotorik og bevægelse i Norddjurs Kommunes dagtilbud turnerer et team bestående af en pædagogisk konsulent og en fysioterapeut i disse dage i dagtilbuddene med en sok i tasken, en guitar under armen og en bunke gode fif til lege og øvelser, der stimulerer børnenes sansemotoriske udvikling.

En ekstra legekammerat

Alle børn i institutionerne i Norddjurs Kommune vil i løbet af april måned få en ekstra legekammerat: Nemlig ”Uldnok”. Uldnok er en sok, der skal inspirere og motivere til bevægelsesglæde i hverdagen, og som skal minde de voksne på, at bruge kroppen i leg og aktivitet med børnene.

”Uldnok elsker rock. Så derfor følger en rocksang, skrevet og indspillet af den pædagogiske konsulent Rikke Steffensen, som børnene kan danse til og synge med på. Det vigtigste er, at de voksne omkring børnene bliver inspireret til at stimulere børnenes sansemotoriske udvikling – og her må de meget gerne bruge Uldnok som assistent”, siger fysioterapeut Malene Henningsen.

Når børnene første gang møder Uldnok sidder han på hånden af den pædagogiske konsulent Rikke Steffensen eller fysioterapeut Malene Henningsen. Det vil også være dem, der giver Uldnok en stemme, og som hjælper Uldnok med at snuse, kilde, drille og ae børnene, så de vil tage godt imod ham.

Herefter flytter Uldnok ind i institutionen og kan findes frem, når der er samling eller anden aktivitet, der er oplagt til snak og leg med motorikken i fokus.

”Da vi var på besøg med Uldnok i Åparken i Ørum den anden dag, sang alle børnene med på sangen så højt og energifyldt, at taget var ved at lette”, fortæller den pædagogiske konsulent Rikke Steffensen og fortsætter ”Jeg fik helt kuldegysninger på armene, så fedt var det”.

Uldnok er blot en lille del af et større sansemotorisk arbejde i Norddjurs Kommune, hvor der blandt andet er lavet en ”Handleplan for sansemotorik og læring”, som alle dagtilbud og dagplejere kan lade sig inspirere af. Med handleplanen følger også tre store plakater til alle dagtilbuddene. Handleplanen kan findes her.

Masser af bevægelse i hverdagen

Handleplanen skal understøtte læringsmiljøet i kommunens dagtilbud, så alle børn oplever en hverdag fyldt med bevægelse og stimulation af sanserne.

”Vi ønsker at skabe de bedst mulige forudsætninger for kommunens børn, så de kan lære, trives og udvikles. Og da vi ved, at den sansemotoriske udvikling er helt afgørende for både udviklingen af sprog, koncentration, indlæring og fysisk og psykisk sundhed, giver det rigtig god mening, at vi hjælper personalet i institutionerne med at skabe nogle inspirerende rammer og aktiviteter for børnene – og så må det jo også gerne være sjovt på samme tid”, siger skole og dagtilbudschef i Norddjurs Kommune Lene Mehlsen Thomsen.

Og netop glæden ved bevægelse og smil på læben er det, den pædagogiske konsulent og fysioterapeuten håber bliver omdrejningspunktet for deres turné.

”Det smitter, når pædagoger viser, at de elsker at bevæge sig, og at de har det sjovt, mens de gør det. Det er ikke kun godt for miljøet i institutionen, det er også godt for det enkelte barns lyst til selv at bevæge sig”, siger pædagogisk konsulent Rikke Steffensen.

Og så er tonen ellers slået an.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Rikke Steffensen, pædagogisk konsulent, Norddjurs Kommune
Mail: ris@norddjurs.dk
Tlf. 23 45 94 97

Nyhedsdato: 08.04.2019