Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Norddjurs Kommunes jobcenter går helt nye veje

Norddjurs Kommunes jobcenter har sagt ja til at deltage i et forsøg i samarbejde med Aarhus Universitet om ved brug af motiverende sms-beskeder til ledige at etablere positive forventninger til dem i deres jobsøgning.

I forsøget med Aarhus Universitet, vil Norddjurs Kommunes jobcenter gennem motiverende sms-beskeder forsøge at hjælpe ledige ved at understøtte borgerens tro på, at de kan få succes med deres jobsøgning. Indsatsen blev hos Norddjurs Kommune igangsat i sidste uge og har til hensigt at forbedre aktivitetsparate kontanthjælpsmodtageres jobsøgning og derved hjælpe dem med at finde småjobs, ordinær beskæftigelse og praktikpladser.

Helt konkret sender forskergruppen ved Aarhus Universitet i samarbejde med jobcenteret motiverende SMS beskeder til ledige, der har givet deres tilladelse til at deltage i projektet. Det sker i kombination med vejledningsvideoer og videoer af interviews med borgere, som er lykkedes med at finde ordinær beskæftigelse på trods af tilsvarende udfordringer. I forløbet af videoen bedes deltagerne om at besvare få spørgsmål, som skal identificere borgernes mulige udfordringer i forhold til jobsøgningen for herved at kunne målrette videoerne til de enkelte borgere.

Indsatsen er designet af PhD studerende ved Aarhus Universitet Jonas Fluchtmann med assistance fra professorerne Michael Rosholm og Alexander Koch og med finansiel støtte fra Væksthusets Forskningscenter og Interacting Minds Centre. Jonas Fluchtmann fortæller:

”Forsøget baseres på en deltagergruppe, som modtager de motiverende sms-beskeder, og en kontrolgruppe, som ikke får indsatsen. Hvor kontrolgruppen følger deres normale kontaktforløb og indsatser i jobcenteret, så får deltagergruppen den ekstra indsats oven i deres normale forløb og indsatser. Vi vil så i sommer 2019 evaluere indsatsen og måle effekten af metoden ved at sammenholde deltagergruppen med kontrolgruppen.”

Formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Else Søjmark mener, at forsøget er et spændende tiltag:

”Alle har gavn af at deltage på arbejdsmarkedet. Det giver den enkelte borger tryghed og livskvalitet. Vores indsats på arbejdsmarkedsområdet er indrettet på, at ledige borgere i kommunen bliver i stand til og motiveres til at søge jobåbninger i Norddjurs og i de omkringliggende kommuner. Forsøget med forskere fra Aarhus Universitet, som et spændende tiltag, spiller rigtig godt ind i den sammenhæng. ”

Også Erik Holck, der i Norddjurs Kommune er arbejdsmarkedschef, ser frem til at følge forsøget og udtaler:

”Vi arbejder med at give borgerne tro på sig selv og på at vise dem, at de har muligheder og evner. Forskningen har vist, at tro på succes giver bedre mulighed for at finde arbejde. Den tro arbejder vi hver dag på at styrke. Nu også i samarbejde med Aarhus Universitet og med brug af den teknologi, som borgerne har lige ved hånden – deres mobiltelefon.”

Norddjurs Kommune deltager i forskningsforsøget sammen med kommuner som Aarhus, Esbjerg, Vejle, Helsingør, Middelfart, Haderslev og Randers.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Martin Bengtson
Souschef, arbejdsmarkedsafdelingen, Norddjurs Kommune
Mail: martb@norddjurs.dk
Tlf.: 30 50 07 25

Nyhedsdato: 21.09.2018