Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Livsglæde i Grenaa

Der er lagt op til en livsglad Kulturaften i Grenaa, når en lang række kulturaktører træder sammen og skaber kulturoplevelser for alle fredag den 28.9.

"Det er meget opmuntrende at se, hvilket flot program en god blanding af frivllige kræfter og forskellige kulturaktører kan skabe sammen til en kulturaften i Grenaa. Jeg håber, at der er mange borgere, der vil støtte op om dette initiativ og engagement og benytte sig af at komme rundt i byen og få lokale kulturoplevelser, der er til gavn og glæde for os alle" udtaler formand for Kultur- og fritidsudvalget Lars Østergaard.

Kulturnatten bliver nu afløst af Kulturaften Grenaa, hvor en bred gruppe af aktører har lagt nye tanker og ideer i et fælles kulturarrangement. De har bl.a. valgt at placere datoen til den sidste fredag i september, fordi det passer bedre til aktørernes årshjul men også fordi det gav mulighed for at samarbejde med andre begivenheder i byen såsom Frivillig Fredag, der foregår kl.14-17 på Torvet og Shop i City, der holder længe åbent og arrangerer det berømte Derby - kæphestevæddeløb samme aften.

Musik, dans, fællesskab, fest og farver

Kulturaftenen byder på masser af sang og musik, når både de unge sangtalenter fra Grenaa Gymnasium stiller op både i teltet på Torvet, i Arresten og i Museum Østjylland. De unge talenter fra Kulturskolen spiller også ad flere omgange i teltet med professionelle. Derudover giver den tidligere kollektivist Jens Falck koncerter med numre fra den tid som flere sikkert vil kunne synge med på. I kirken er der også kendte numre, når sognepræst Peter Danielsen synger numre af Johnny Cash og Leonard Cohen og i Baunhøj Mølle kan man få sig en svingom med folkedanserne til Djurslands spillemands toner.

Museum Østjylland udgiver denne aften Det flyvende hjertes sangbog, der består af en samling af sange, der blev skrevet i årene 1970-1980 i kollektiverne på Djursland. For at komme i den rette stemning servers der derfor ganske gratis varm linsegryde og livsglade brune ris.

Grenaa amatørteater optræder i gadebilledet når man mindst venter det med glimt fra dere aktuelle forestilling om Bølle bob og hvis man selv skulle få lyst til at ændre karakter og klæde sig ud har de medbragt nogle af deres mange flotte kostumer til Museum Østjylland, hvor man kan få lov at prøve dem. På museet kan man også få sig en fortælling, når Norddjurs Biblioteker tilbyder højtlæsning i løbet af aftenen og slutter af meden godnatlæsning for voksne.
Hvis det ikke er nok at drømme sig tilbage til hippietiden, så er det også muligt at være retro på Grenaa Egnsarkiv, hvor arkivet i et samarbejde med frimærkeklubben og Slægts- og lokalhistorisk forening tilbyder at man kan sende en gammeldaws hilsen med frimærke og postkort.

Hvis man vil tilbage til nutiden, så er der gang i den i Arresten, hvor det nye musikstudie indvies og Kulturskolen inviterer ind til at være med til at male og tegne så en udstilling kan blive skabt i løbet af aftenen.

Så kom omkring lyder opfordringen fra aktørerne, der ser frem til at skabe livsglæde i byen med masser af kulturelle oplevelser i fællesskab fra kl.18-21.

FAKTABOKS

Kulturaften Grenaa er arrangeret af:

Grenaa Amatørteater, Norddjurs Kulturskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Kirke, Arresten / Ung i Norddjurs, Norddjurs biblioteker, Grenaa Egnsarkiv, Grenaa og omegns Frimærkeklub, Slægts- og lokalhistorisk forening Djursland, Museum Østjylland, Baunhøj Mølle, Shop i City og Norddjurs Kommune.

Programpunkter:

Folkekøkken
Kl.18.00: Museum Østjylland
Det flyvende hjertes sangbog
Kl.18.10: Museum Østjylland
Koncert med Jens Falck
Kl.19.00 og kl.20.00: Museum Østjylland

Klæd dig ud i fantastiske kostumer
Kl.18.00-21.00 på Museum Østjylland
Arrangør: Grenaa Amatørteater

Fortolkninger af Djurslandssange
Kl. 18.15 og 19.45 på Museum Østjylland
Arrangør: Grenaa Gymnasium

Spred livsglæde – send et postkort
Kl. 18.00-21.00 på Grenaa Egnsarkiv
Arrangør: Grenaa Egnsarkiv, Frimærkeklubben og Slægts- og lokalhistoriskforening

Højtlæsning for alle
Kl.18.00-21.00 i Skatkammeret på Museum Østjylland
Arrangør: Norddjurs biblioteker

Pop/rock-band for fuld udblæsning
kl. 18.45 og 20.00 På scenen i Arresten
Arrangør: Grenaa Gymnasium

Forførende farver og livsglæde
kl.17.00-20.00 Åbent billedværksted for alle i Arresten
Arrangør: Norddjurs Kulturskole

Koncert m. Peter Danielsen - Leonard Cohen og Johnny Cash numre
Kl. 19.00 i Grenaa Kirke. Entre 50 kr. der ubeskåret går til julehjælp i Grenaa – livsglæde, der spredes.
Kl. 20.00-22.00 er der åben kirke ved Christina Philipsstatt.
Arrangør: Grenaa Kirke

Pop/jazz kvartet
kl. 19.10 og 20.25 i teltet på Torvet
Arrangør: Grenaa Gymnasium

Kor-sang
kl. 19.30 og 20.45 i teltet på Torvet
Arrangør: Grenaa Gymnasium

Stemmer på GG – vokalgruppe
Kl. 18.55 og 20.10 Teltet på Torvet
Arrangør: Grenaa Gymnasium

SiDiLé
Kl. 18.30 og 19.45 i teltet på Torvet
Arrangør: Kulturskolen, Eline Engholm

Dans og musik i Møllen
Kl. 19.00: Folkedansere og Djurslands spillemænd i møllen
Arrangør: Baunhøj Mølle

Og så dukker Grenaa Amatørteater op i løbet af aftenen, når du mindst venter det…!
Kom og vær med, der er masser af livsglade kulturoplevelser hele aftenen og Shop i City er også med.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Maria Work Nygård - kulturkonsulent
rmwn@norddjurs.dk
Tlf.:89 59 40 71

Nyhedsdato: 26.09.2018