Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Koncerter og foredrag med nye stærke navne

Liv i forsamlingshusene 2018 på Djursland er klar med et nyt og stærkt program, der både byder på foredrag med Jesper Theilgaard og Erik Peitersen, samt koncerter med bl.a. Ann Mette Elten, Billy Cross og Jane & Shane.

Efteråret står for døren, og det gør ”Liv i Forsamlingshusene” også med hele 30 kulturelle arrangementer i 30 forsamlingshuse fra midt i september til sidst i november. Projektet, som drives af Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune og koordineres af Bo Jacobsen, byder på rigtig mange muligheder for at opleve kultur, musik og foredrag i tæt nærvær med kunstnerne i de hyggelige huse. Bestyrelser og venner af husene sørger for, at gøre aftenerne til en helt særlig begivenhed med god underholdning, mad og stemning.

Et fælles Djurslandsprojekt

"Liv i forsamlingshusene er et projekt, der har været afholdt i mange år, fordi det giver kulturelle oplevelser til mange af vores borgere helt tæt på i deres lokalsamfund. Der er mindst 15 huse fra hver kommune, som har aktive medlemmer, der gerne vil være med i projektet, og det styrker kulturen og sammenholdet omkring forsamlingshusene i vores kommune. Vi glæder os derfor over, at årets program viser alsidighed og mulighed for mange spændende oplevelser i efteråret i forsamlingshusene", siger formand for Kultur- og fritidsudvalget i Norddjurs Kommune, Lars Østergaard.

"Vi er meget stolte og glade for Liv i forsamlingshusene, som giver vores borgere mulighed for at opleve en lang række af kulturoplevelser af høj kvalitet i deres nærmiljø. Projektet er med til at aktivere de mange frivillige kræfter i landsbyerne, som engagerer sig og er med til at styrke det lokale sammenhold, der gør landsbyerne til et attraktivt sted at bo", siger formanden for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune, Riber Hog Anthonsen.

Årets navne

Der er i år lagt vægt på at kunne præsentere en række store, nye og spændende navne. På foredragssiden er der nogle meget vedkommende og kendte skikkelser på tapetet, der er kendt fra TV: Erik Peitersen 'Nordvestpassagen', Jesper Theilgaard meteorolog fra DR om Klimaændringer, Søren Ryge ´Mennesker i Danmark', Rune Engelbreth 'Vildt vildere natur', Himalaya bjergbestigning på verdens tag' Bo Belvedere.

På musiksiden er der store kendte navne som Billy Cross, Ann Mette Elten PS 12, Peter Viskinde, Kristian Lilholt - foruden 'Johnny Cash Band, Leonard Cohen/ Gary Snider, Viggo Sommer og Jane & Shane.

Af nye spændende gode navne kan man opleve countrygruppen Nanna+TheNewMulligans, Ungdomsbigbandet 'Natlyst', bossa/soul-gruppen 'Bob Nova Project', pop-rock bandet 'The Lounge' - foruden 'John Mogensen Live'', 'East Wind' balkan-musik, Elvis-aften, Irsk folk, lokal musik oma.

Programmet er blevet til på baggrund af lokale ideer og ønsker, der præsenterer folkelig kultur af høj kvalitet og masser af kreative kræfter.

Programfolderen bliver ikke husstandsomdelt, men kan fra 3.september afhentes på bibliotekerne i Syd- og Norddjurs Kommuner og ved henvendelse til dit lokale forsamlingshus.

Man kan også orientere sig på projektets hjemmeside www.liviforsamlingshusene.dk De enkelte arrangementer bliver løbende annonceret i Lokalaviserne gennem efteråret.

For yderligere oplysninger:

Maria Work Nygård
Norddjurs Kommune
rmwn@norddjurs.dk

Lise Grankvist Larsen
Syddjurs Kommune
ligl@syddjurs.dk

Nyhedsdato: 03.09.2018