Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Østjyske virksomheder klar til at blive aktivister

På ØSTJYSK TOPMØDE 2018 markerede 300 virksomheder og politikere, at de er klar til at tænke i forretnings-aktivisme.

Dermed kan Østjylland blive trendsætter i Danmark for en udvikling, hvor virksomheder i stigende grad drives ikke alene af at sælge et produkt, men af at ville gøre en forskel i forhold til en udfordring i samfundet.

”Vi står over for en ny æra, hvor vi ser flere og flere virksomheder engagere sig i samfundsdebatten og påtage sig et ansvar. Vi er i en tid med enorme udfordringer som samfund både klimamæssigt, økonomisk, socialt og sundhedsmæssigt. Ingen kan løse de store udfordringer alene. Positive forandringer skal vi skabe sammen, og derfor er der brug for, at virksomheder skubber udviklingen,” sagde Horsens-borgmester Peter Sørensen, da han på vegne af Business Region Aarhus bød velkommen til ØSTJYSK TOPMØDE i Horsens.

I løbet af en eftermiddag fik deltagerne et lynkursus i, hvad det vil sige at være forretningsaktivist med både nationale og internationale oplægsholdere og eksempler som Nettos pant på plastikposer, tobak væk fra hylderne, bæredygtig sushi fra Letz Sushi til plastiksortering hos firmaet Plastix A/S og bæredygtig kaffeproduktion fra Peter Larsen Kaffe.

”Det er meget spændende at se, hvor meget aktivistiske virksomheder kan flytte. Jeg er ikke i tvivl om, at vi vil se flere aktivistiske virksomheder i Østjylland fremover. Nogle hæderkronede virksomheder har sikkert længe drevet virksomhed ud fra et ønske om at gøre en forskel. Andre er kun lige begyndt at se potentialet, og andre igen starter sågar en virksomhed med afsæt i at ville løse en samfundsudfordring,” sagde Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune, og fortsatte:

”Jeg er ikke i tvivl om, at virksomheder rykker i den rigtige retning. Engang var der en modsætning mellem god forretning og idealister, mellem vækst og grønne løsninger. Vi er der nu, hvor det hænger sammen, og hvor markedet driver bæredygtighed. Og måske er vi også der, hvor vi som politikere både lokalt, nationalt og globalt lirker i resolutioner og beslutninger, mens markedet skaber løsninger. I et partnerskab mellem politikere og virksomheder kan vi nå rigtigt langt. Her har vi i Business Region Aarhus en særlig fordel med vores lange erfaringer med partnerskaber om konkrete problemstillinger.”

Business Region Aarhus er et østjysk fællesskab, som dækker 12 østjyske kommuner, 1 million borgere og 0,5 million arbejdspladser. Business Region Aarhus er det største vækstområde uden for hovedstadsområdet.

Yderligere oplysninger:

Jan Petersen
Formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune
Tlf.: 27 85 24 51

Peter Sørensen
Borgmester i Horsens Kommune
Tlf.: 23 66 66 21

Jane Baad Jensen
Sekretariatschef i Business Region Aarhus
Tlf.: 23 72 10 14

Nyhedsdato: 09.10.2018