Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

God dialog med svenske naboer til erhvervskonference

Hvordan bliver Djursland en attraktiv samarbejdspartner? Det var overskriften på den store erhvervskonference ”Made By Djursland” den 3. november.

Norddjurs og Halmstad Kommuner var blandt deltagerne, og de to kommuner har mange ideer til et stærkere samarbejde.

Konferencen på Grenaa Havn – nærmere bestemt ombord på færgen Stena Nautica - havde fokus på utraditionelle løsninger, innovation og erhvervssynergier. Deltagerne talte erhvervsfolk og politikere fra hele Djursland, som fik selskab af kolleger fra den anden side af Kattegat.

Fra Norddjurs Kommune deltog blandt andre viceborgmester Benny Hammer og kommunaldirektør Christian Bertelsen. De indgik i dialog med blandt andre repræsentanter for Halmstad Kommune.

Det er især på turisme-og uddannelsesområdet samt indenfor erhverv og infrastruktur, at der er muligheder for et tættere samarbejde mellem Norddjurs og Halmstad. Det kan f.eks. være i form af praktikpladser, ved at øge overnatningskapaciteten og se på muligheder for at koble forskellige transportformer sammen, eksempelvis at kombinere færgen med den kommende letbane. Overskriften for det hele er: Det gode samarbejde og de gode relationer.

Viceborgmester Benny Hammer siger:

”Vi prioriterer tætte samspilsrelationer, og målet er at skabe rammerne om et konkret samarbejde mellem virksomheder på tværs af Kattegat. Konferencen var en meget velegnet anledning til at understrege det gode samarbejde og videreudvikle de spændende potentialer i at knytte Norddjurs og Halmstad samt den øvrige Business Region Aarhus endnu tættere sammen”.

Der var indlagt tre netværksblokke til konferencen, så deltagerne kunne koble sig på de spor, de fandt mest interessante. Der var også afsat tid til netværk og dialog på tværs, så de faglige input blev suppleret af uformelt samvær og relationsskabelse.

Sporene handlede blandt andet om, hvordan erhvervsudviklingen kan understøtte Stena Lines strategiske tiltag, som man med genåbning af færgeruten mellem Grenaa og Halmstad i slutningen af 2019 vil intensivere. De øvrige spor handlede om, hvordan man skaber en grønnere bundlinje samt tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere.

Konferencen Made By Djursland har fundet sted en gang årligt siden 2015 og arrangeres i et samarbejde mellem Business Djursland, Viden Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Foto: Fra venstre viceborgmester Benny Hammer, Jonas Bergmann, medlem af kommunalbestyrelsen i Halmstad Kommune, Henry Bengtsson, kommunechef i Halmstad Kommune og Christian Bertelsen, kommunaldirektør i Norddjurs Kommune. 

Nyhedsdato: 21.11.2018