Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Lars Møller udnævnt til Ridder af Dannebrog

Mange års lokalpolitisk indsats belønnes af Dronningen.

Efter at have været aktiv i lokalpolitik siden 2002 er Lars Møller (S) netop blevet belønnet med Ridderkorset af Dannebrogordenen. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune siden 2007 og forinden siddet i kommunalbestyrelsen i Grenaa Kommune fra 2002-2006.

Lars Møller har i sine valgperioder haft posten som henholdsvis udvalgsformand for kultur og udvikling og udvalgsformand for voksen- plejeudvalget udover medlemsposter i råd, fonde, bestyrelser m.fl..

På kommunalbestyrelsesmødet tirsdag aften d. 8. maj overrakte borgmester Jan Petersen formelt Ridderkorset til Lars Møller og holdt en lille tale.

Lars Møller siger om anerkendelsen fra Dronningen:

”Jeg er glad og stolt af at have fået tildelt Ridderkorset, og ser det som et skulderklap til det lokalpolitiske arbejde, jeg har gjort i mange år. Ridderkorset vil ikke gøre, at jeg ændrer på den måde, jeg bedriver politik på, men jeg ser det som det officielle Danmarks tak for indsatsen. Og det er en tak som jeg vil lune mig ved - også når det er svært."

Lars Møller ønsker samtidig at tilegne hæderen til sine forældre:

”Jeg er stolt af, at jeg som søn af en mor, der gjorde rent, og en far der var tekstilarbejder og arbejdsmand, kan få et Ridderkors. Derfor tilegner jeg også Ridderkorset til mine forældre Inger Marie Møller og Villiam Møller.”

Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian 5. i 1671 og har i sin nuværende form seks grader: Storkommandør, storkors, kommandør af 1. grad, kommandør, ridder af 1. grad og ridder.

Ordenen består af et hvid-emaljeret guld- eller sølvkors med rød kant, en kongekrone og den regerende monarks monogram. Den side, der bæres udadtil, har indskriften "Gud og Kongen" og i midten Christian 5.'s monogram.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår Lars Møller skal tage turen til København for at takke Dronning Margrethe personligt for Ridderkorset; men han har gjort sig tanker om, hvad han vil sige, når besøget bliver en realitet:
”Ud over en tak vil jeg for dronningen nævne betydningen af, at vi passer på det Danmark, vi kender, da det ikke er alle, der har det lige godt socialt, sundhedsmæssigt og økonomisk.”

Der sidder således hele fire riddere af Dannebrog i Norddjurs’ nuværende og foregående kommunalbestyrelse. Torben Jensen fik Ridderkorset i 2011, John Saaby Jensen og Tom Bytoft fik det i henholdsvis juni og august sidste år.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Lars Møller
lam@norddjurs.dk
Tlf. 60 75 10 90

Nyhedsdato: 09.05.2018