Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Josefine og Michael flyttede til Norddjurs og blev herregårdsejere

Boligsalget stiger i Norddjurs, hvor man får rigtig meget bolig for pengene.

Det har ægteparret Michael Jacobsen og Josefine Gørup Jacobsen erfaret. De købte sidste år herregården Obdrupgård lidt udenfor Trustrup i den sydlige del af Norddjurs Kommune.

Norddjurs Kommune topper lige nu som den kommune, der har haft den største procentvise salgsfremgang i hele Danmark. Det viser en undersøgelse, som boligsiden Bolig.dk har lavet, hvor Norddjurs har haft en stigning på 29,20% i første halvdel af 2018 sammenlignet med samme periode sidste år. Årsagen skal blandt andet findes i, at man i Norddjurs Kommune ser meget lave kvadratmeterpriser i en region, der ellers er dyr, set i forhold til, at Aarhus ligger indenfor pendlerafstand.

Josefine Gørup Jacobseb og Michael Jacobsen er en af dem, der har valgt Norddjurs til. De boede tidligere ca. en halv time fra Aarhus; men da de så en herregård til salg til tre millioner i Trustrup i den sydlige del af Norddjurs Kommune og en lille time fra Aarhus, blev de nysgerrige på området. For der var tale om en herregård på 900 kvadratmeter på en 55.000 kvadratmeter stor grund:

”Vi havde længe drømt om et liv på landet; men vores første tanke, da vi så herregården til salg til tre millioner, var faktisk, at det ikke kunne passe. Men det kunne det, og da vi første gang så stedet, forelskede vi os med det samme i bygningens udseende og omgivelserne med de store smukke træer,” fortæller Michael Jacobsen, der til dagligt arbejder som direktør i sin egen virksomhed, Shopfitters Denmark, der varetager ombygninger og etableringer af butikker.

Parret kastede sig ud deres livs eventyr og købte herregården Obdrupgård, hvor de også kunne drive deres erhverv fra. Herregården krævede renovering, da parret overtog den juni sidste år, og efter en omfattende en af slagsen flyttede de ind i november samme år.

”Vi mangler ikke noget”

Det har været en positiv oplevelse at flytte til Trustrup-området, som har alt det, parret skal bruge i hverdagen blandt andet udmærkede indkøbs- eller transportmuligheder:

”Vi mangler ikke noget og bor faktisk bedre nu i end tidligere i forhold til indkøbsmuligheder, hvor vi har tre steder indenfor 4 km. sammenlignet med, da vi boede tættere på Aarhus. Aarhus Lufthavn ligger ikke mere end 15 minutter herfra, og den benytter vi faktisk en del i forbindelse med vores erhverv. At flytte 25 km længere væk betyder i øvrigt ikke noget, når man først har sat sig i bilen,” pointerer Josefine Gørup Jacobsen, der er ansat som økonomiansvarlig i hendes mands virksomhed.

Parret er også glade for den velkomst, som de har fået fra de omkringliggende naboer:

”Den nabohjælp vi har stødt på, vil vi ikke have oplevet andre steder. Her er et godt sammenhold, og har vi haft udfordringer med eksempelvis vores bil, går der ikke mange minutter før en af naboerne står klar til at hjælpe.”

Ordrupgård er for Josefine og Michael blevet lidt af et livsprojekt, hvor de blandt andet også går med overvejelser om at åbne et Bed & Breakfast:

”Vi kan ikke selv bruge 900 kvm til at bo på, så vi har overvejet at starte et Bed & Breakfast op, og mange har allerede spurgt til det - også om de kunne holde bryllupsfest her på Ordrupgård. Nu må vi se, hvad der sker. Vi tager lige nu en ting ad gangen og har ikke travlt, for vi har jo ingen planer om nogensinde at skulle herfra,” slår Josefine Gørup Jacobsen fast.

Fakta

Nordea Kredit udregnede sidste år, at hvis man som familie vælger at bosætte sig i Norddjurs Kommune frem for Aarhus Kommune, får man et rådighedsbeløb på 100.000 kr. mere til sig selv om året eller 8.500 kr. mere om måneden (klik på billedet for en større version):

Boligpriser 2018 Tabel

Læs også Bolig.dk’ undersøgelse, hvor Norddjurs Kommune topper på listen over de kommuner, hvor hussalget er steget markant.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Heidi Johannesen, kommunikationsmedarbejder, Norddjurs Kommune
hij@norddjurs.dk
Tlf. 89 59 10 47

Nyhedsdato: 30.07.2018