Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ingen stats-arbejdspladser til Norddjurs i denne omgang

Anden runde udflytning af statslige arbejdspladser giver ikke jobs til Norddjurs i denne omgang.

Borgmester Jan Petersen glæder sig dog over, at planen giver Region Midtjylland det største antal statslige arbejdspladser samlet set, ligesom han ser store perspektiver i det fortsatte samarbejdet med Skovskolen.

Tirsdag den 17. januar offentliggjorde regeringen sin plan for anden runde af udflytninger af statslige arbejdspladser. I planen flyttes der ikke statslige jobs til Norddjurs Kommune, som ellers havde budt ind med den tomme politigård i Grenaa og foreslået en flytning af dele af Skovskolen ved Københavns Universitet til Auning. En del af Skovskolen, nemlig Eldrupgård, ligger således allerede i Norddjurs i Løvenholmskovene ved Auning tæt på Det Grønne Museum, hvortil Jagt-og Skovbrugsmuseet netop er flyttet som led i regeringens første del af planen for udflytning af statslige arbejdspladser.

”Vi har budt ind med nogle interessante perspektiver på at styrke samarbejdet med Skovskolen, og det arbejder vi videre med sammen med Københavns Universitet, således at der kan være et større antal studerende, elever og kursister samt ansatte på lokaliteterne på Løvenholm og Skovskolen i Norddjurs, end der er i dag”, siger borgmester Jan Petersen.

Han fortsætter: ”Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med Skovskolen, og begge parter arbejder på, at Skovskolens aktiviteter i Norddjurs skal forøges og udvikles. Københavns Universitet er som bekendt en selvstændig institution, og det giver mulighed for, at vi sammen kan arbejde videre i dette spor uafhængig af regeringens planer vedr. udflytning".

Argumenterne for en flytning af Skovskolen er blandt andet, at i Norddjurs er der store mængder skov og natur, Det Grønne Museum, en lang tradition for landbrug, jagt og fiskeri og gode rammer for uddannelsen. Desuden er der et stort udbud af praktikpladser og jobmuligheder i Jylland efterfølgende.

Mange arbejdspladser til Region Midtjylland

Jan Petersen glæder sig over, at Region Midtjylland får tildelt hele 1082 nye statslige arbejdspladser i forbindelse med denne anden runde udflytning. Det er det højeste antal blandt alle regionerne.

Region Midtjylland fik desuden 553 arbejdspladser i den første runde af udflytninger af statslige arbejdspladser, som blev offentliggjort i oktober 2015.

Dengang fik Norddjurs Kommune tildelt 15 arbejdspladser i forbindelse med, at Jagt - og Skovbrugsmuseet i Hørsholm som nævnt blev fusioneret med Landbrugsmuseet v. Gammel Estrup. Institutionen er siden blevet til "Det Grønne Museum". I samme omgang fik SKAT i Grenaa 40 nye arbejdspladser som led i regeringens handlingsplan for SKAT.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jan Petersen, borgmester.
jp@norddjurs.dk
27 85 24 51

Nyhedsdato: 19.01.2018