Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hvis Thomas Korsgaard skulle komme forbi mit hjem

”…Ja, så må vi hellere have kaffen klar!”

Sådan tænkte Susanne og Jørgen Anton, da det endelig stod klart, at de skal lægge hus til både oplæsning og forfattersnak med forfatteren Thomas Korsgaard. Således kan folk i den lille by Ørum i Norddjurs se frem til stort forfatterbesøg hjemme hos familien Damsgaard-Larsen i starten af februar.

Korsgaard vil fortælle om sin roman ’Hvis der skulle komme et menneske forbi’, der er blevet hyldet som en af de bedste udgivelser i 2017. Romanen tager afsæt i forfatterens egen opvækst i et problemfyldt hjem i en lille by nær Viborg – i øvrigt kaldet Nørre Ørum (ikke at forveksle med Ørum i Norddjurs). Romanen sætter bl.a. fokus på den måde, et menneske er formet af sin hjemstavn på; vores hjemstavn definerer os som mennesker, med alt hvad dertil hører af grænser, drømme og længsler.

Arrangementet er Nanna Damsgaard-Larsens påhit. Hun bor til daglig København, langt væk fra sit barndomshjem og hun kunne netop spejle sig i romanens hjemstavnstema. Derfor henvendte hun sig til byens bibliotek med sin idé: at invitere Thomas Korsgaard hjem til forældrenes hus!

”Som bibliotek vil vi gerne bakke op, når borgere kommer med gode forslag til arrangementer. Og når det samtidig involverer god litteratur, ja så er vi pletten uden at blinke!” siger Thomas Olesen fra Norddjurs Biblioteker, der er begejstret for samarbejdet med familien Damsgaard-Larsen. ”Vi ser det som en mulighed for at nedbryde grænsen mellem bibliotek og hjem. At vi bliver inviteret indenfor hos vores lånere på dén måde, vidner også om det gode forhold, som byens borgere og biblioteket har til hinanden. Det er skønt og det skal vi værne om!”

Biblioteket sætter i øvrigt fokus på Norddjurs som sted og hjemstavn med et åbent arrangement med digtoplæsning af lokale unge, fotoudstilling og Ørum beboeres boganbefalinger sidst i februar.

Skriv til Thomas Olesen på tho@norddjurs.dk for tilmelding samt nærmere oplysninger om adresse. Der er 30 pladser i alt.

Arrangementet er gratis. Støttet af Forfattercentrum.

Læs mere på: www.norddjursbib.dk

Tid og sted:

Fam. Damsgaard-Larsen
8586 Ørum Norddjurs
Man. d. 5. februar
kl. 19.00 - 20.30

Yderligere information:

Thomas Olesen, kulturformidler
E-mail: tho@norddjurs.dk
Tlf.: 89 59 30 02

Nyhedsdato: 04.01.2018