Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Flyttedag for kendt skulptur i Grenaa

Peter Brandes skulptur "Ofrende", der i dag står på Torvet i Grenaa, flyttes midlertidigt i depot.

Skulpturen flyttes i slutningen af januar i forbindelse med, at Norddjurs Kommune omlægger pladsen foran rådhuset og arealet mellem Arresten og Djurslands Bank. Der, hvor skulpturen står i dag, bliver der gjort plads til udeservering og andre aktiviteter for byens borgere.

Skulpturen kommer tilbage

Norddjurs Kommune har indgået en aftale med skulpturens kunstner, Peter Brandes, om betingelserne for flytningen og den midlertidige opbevaring.

Skulpturen sættes kun i depot midlertidigt, og processen med at finde en ny placering igangsættes i første halvår 2018. Ifølge aftalen med Peter Brandes – og de regler der glæder for ophavsret – vil den nye placering fortsat være i tilknytning til Torvet og Kirken.

Peter Brandes besøger Norddjurs

Den 28. februar kommer Peter Brandes til Grenaa for at holde foredrag i Pavillonen. Foredraget tilbydes af FOF Djursland i et samarbejde med Grenaa Kunst- og Musikforening, som samme dag har fernisering på en Peter Brandes-udstilling. Peter Brandes vil i foredraget fortælle om sin kunst og om motivet, der er afbilledet i skulpturen på Torvet i Grenaa.

Se mere på FOFs hjemmeside: www.fof.dk/djursland.

Skulpturen hedder "Ofrende". Den er en gave fra Djurslands Bank til Grenaa Kommune i anledning af købstadsjubilæet i 1995. Peter Brandes har skabt værket specielt til placeringen på Torvet i Grenaa og skulpturen er inspireret af den bibelske fortælling om Abrahams offer.

Læs mere om skulpturen på norddjursarkiver.dk/formidling-2/ofrende.

For yderligere oplysninger og kommentarer:

Lotta Dybdahl Sandsgaard,
Miljø- og kulturdirektør
Tlf.: 89 59 10 07 / mobil 40 44 90 22
Mail: lds@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 17.01.2018