Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Holdbar løsning til Skålen

Utætte fuger i "Skålen" på nye torv ved Rådhuset har udsat færdiggørelsen. Norddjurs Kommune forsikrer, at der er styr på det, og at løsningen bliver god og holdbar i mange år frem.

Holdbar og god løsning

Vinkelsliberen har været i gang, og entreprenøren har renset alle fugerne manuelt. Belægningerne er overdækket med plast, mens Norddjurs Kommunes rådgiver bliver enige med entreprenøren om en løsning om, hvordan fugerne bliver reetableret og funktionel i mange år frem.

"Det bliver en god og holdbar løsning - vi nøjes ikke med mindre", siger miljø- og kulturdirektør Lotta Dybdahl Sandsgaard, der forsikrer, at Norddjurs Kommune har fat i den lange ende, selvom de utætte fuger har udskudt færdiggørelsen: "Det skal være i orden før vi accepterer det. Vi er selvfølgelig rigtig trætte af, at projektet trækker ud så længe, men hensynet til at driften af det nye torv bliver så billig som mulig, vejer altså tungere end at vi bliver færdige i en fart. Det håber jeg at de, der færdes på torvet har forståelse for”", tilføjer hun.

Ingen ekstra omkostninger

I sommers opdagede man utætheder i skålen på det nye torv i Grenaa. Belægningsstenene i "Skålen" var lagt i beton med en fuge af granit-stenmel, som indeholdt ler. Trods en overfladebehandling i fugerne forsvandt der store mængder af vand.

En gennemfotografering af rør og andre muligheder viste ikke fejl, så konklusionen lød, at fugerne var utætte. Siden da har Norddjurs Kommunes rådgiver og entreprenør arbejdet på en holdbar løsning.

Valget af fuge er truffet af entreprenør og rådgiver, og derfor har Norddjurs Kommune præciseret, at ekstra omkostninger ved omlægningen af fugerne udelukkende er et anliggende mellem rådgiver, entreprenøren og deres underleverandør.

Norddjurs Kommune forventer, at den endelig løsning er på plads i starten af året, så "Skålen" kan stå færdig i løbet af foråret.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Gerda Enevoldsen
Tlf.: 89 59 40 53
ge@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 21.12.2018