Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Tema om tomater, chili og krydderurter

Tirsdag den 24. april indbyder Ørum Bibliotek i samarbejde med Norddjurs- og Syddjurs Havekreds til en spændende inspirationsaften om dyrkning af tomater og chili.

Det er Lene Tvedegaard fra Gartneri Toftegaard ved Køge, som gæster biblioteket med et foredrag om, hvordan hun arbejder med de mange forskellige sorter af tomater og chili.

Hun vil bl.a. fortælle om de forskellige udfordringer i foråret, når planterne skal plantes ud og om forskellige mangelsygdomme, der hæmmer planternes vækst. Men hun vil også tale om smag, som selvfølgelig er en af de vigtigste værdier, der arbejdes med, når man arbejder i et stort gartneri.

Gennem årene har Lene Tvedegaard afprøvet mere end 1200 forskellige tomatsorter og lige så mange chilisorter for at finde de bedste med hensyn til robusthed, udbytte og smag. Langt de fleste sorter når kun til afprøvningen, kun ca. 100 sorter er blevet sat i produktion.

Lene Tvedegaard er forfatter til flere bøger om både chilier og tomater, f.eks. ”Den nye røde om tomater” og ”Den lille stærke om chili”.

Billetter til foredraget kan købes på Ørum Bibliotek eller online på www.norddjursbib.dk.

Resterende billetter sælges ved indgangen.

Tid: Tirsdag den 24. april. Kl. 19.00

Sted: Ørum Bibliotek, Skolebakken 43, 8586 Ørum

Pris: 50 kr.

Yderligere oplysninger: Lars Jørn Larsen, tlf. 40 22 64 66

Nyhedsdato: 17.04.2018