Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Nu skal Nordre Kattegatvej fejres

Søndag den 22. april står på fest, forår og fejring af den nye omfartsvej nord om Grenaa, som har fået navnet Nordre Kattegatvej.

Vejen, som forbedrer adgangen til Grenaa Havn og lover godt for erhvervslivet, vil i dagens anledning danne ramme om en folkefest med motions - og cykelløb, konkurrencer, musik og meget mere.

Godt 6 kilometer asfalt nord for Grenaa vil i de kommende år få stor betydning for adgangsvejene til byens havn og de omfattende erhvervsarealer omkring den. Nordre Kattegatvej er en realitet, og det skal fejres. Norddjurs Kommune inviterer derfor alle til en hyggelig vejfest i krydset Tyvhøjvej/Nordre Kattegatvej ved Dolmer på omfartsvejen søndag den 22. april fra kl. 11-14.

”Nu er foråret her, og Nordre Kattegatvej skal fejres. Det er et kæmpe anlægsarbejde, som vi nu snart kan se afslutningen på, og vejen kommer til at betyde meget for Grenaa, for havnen og for hele Norddjurs. Samtidig vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak til borgerne for den store tålmodighed i forbindelse med dette projekt. Vi havde jo oprindeligt planlagt at fejre vejen i efteråret, men på grund af forsinkelser får vi altså en forårsfest i godt vejr i stedet. Og det er jo heller ikke så tosset, især for deltagerne i cykelløbet og motionsløbet,”, siger borgmester Jan Petersen (S).

Vejen før og nu

Temaet for fejringen bliver ”Vejen før og nu”. Omfartsvejen indvarsler en ny tid for Norddjurs, men anlægsprojektet har også rødder tilbage i tiden. Blandt andet har Museum Østjylland foretaget udgravninger i forbindelse med anlægget. Det kan man se resultaterne af til vejfesten, hvor de fundne genstande udstilles. Der bliver også lejlighed til at se en sjov udstilling af gamle vejskilte, prøve nostalgiske lege som at hoppe i hinkerude og male med kridt, cykle på el-cykler, se flotte gamle motorcykler og meget mere. Der bliver også livemusik og underholdning ved Cirkus Aroma.

Jens Meilvang (LA), formand for miljø-og teknikudvalget i Norddjurs Kommune, glæder sig til fejringen:

”Temaet giver masser af muligheder for at få liv og aktivitet på vejen på tværs af alder og interesser. Der vil være noget for alle, og det er netop meningen: Fejringen skal være en folkefest og en markering af, at Nordre Kattegatvej er et projekt, som alle i Norddjurs vil komme til at mærke betydningen af”, siger han.

Af hensyn til gæsterne og deltagerne i cykelløbet og motionsløbet lukkes vejen for trafik, mens festen foregår. For at gøre det nemt at komme til og fra festlighederne, arrangerer Norddjurs Kommune transport med en gratis shuttlebus til og fra krydset.

Senere på året markeres Nordre Kattegatvej endnu engang. Det bliver i form af et erhvervsarrangement på Grenaa Havn, hvor fokus er på de mange muligheder og perspektiver ift. erhvervsudvikling, omfartsvejen medfører.

Fakta om Nordre Kattegatvej

  • Folketinget besluttede i januar 2009 at undersøge mulighederne for en ny omfartsvej ved Grenaa. Vejen fik siden navnet ”Nordre Kattegatvej”.

  • Vejen er anlagt af Norddjurs Kommune og strækker sig over en 6,1 km strækning fra rute 16 vest for Grenaa, nord om Dolmer og Åstrup frem til Grenaa Nordhavn.

  • Nordre Kattegatvej er særligt velegnet til tung trafik, vindmølletransporter og modulvogntog.

  • Omfartsvejen får stor betydning for Grenaa Havn. Vejen ender således på havneområdet, hvor der er god plads til at laste og losse gods – også i stor skala. Vejen er desuden forberedt for modulvogntog.

  • Enkelte dele af vejen mangler fortsat at blive færdiggjorte. Entreprenøren er blevet forsinket på grund af store mængder regn og siden frost i løbet af vinteren.

  • Blandt andet er koblingen til Hovedvej 16 endnu ikke helt færdig, men forventes at stå klar i midten af maj 2018.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jan Petersen, borgmester.
Mobil: 27 85 24 51
Mail: jp@norddjurs.dk

Jens Meilvang, formand for miljø-og teknikudvalget.
Mobil: 24 24 16 00
Mail: jem@norddjurs.dk

Spørgsmål ang. arrangement kan rettes til:

Joan N. Knudsen, projektleder, Norddjurs Kommune.
Tlf. 89 59 28 05.
Mail: jnk@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 12.04.2018