Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kulturen lever videre i Norddjurs i 2018!

Jazzfestival, kunstinstallationer, gadeaktiviteter, Jamdays for unge – kulturen lever videre i Norddjurs i 2018! 16 meget forskellige kulturprojekter har fået tilskud fra Norddjurs Kommunes Kulturpulje.

Det sprudler med gode ideer og initiativer i Norddjurs Kommunes kulturliv. 25 ansøgninger blev behandlet før påske og mere end halvdelen af de behandlede ansøgninger har fået en positiv tilbagemelding fra Kultur, biblioteker og fritidsafdelingen om at deres projekt eller arrangement har fået bevilget tilskud. Kulturelt Samvirke i Norddjurs Kommune har høringsret i forbindelse med behandlingen af ansøgningerne og giver således deres holdning til kende.

Formand for Kultur- og fritidsudvalget Lars Østergaard udtaler: Der er afsat 176.000 kr. til mindre kulturprojekter, og det er jo meget positivt at se, at vi i denne omgang har fået alle pengene ud og arbejde og skabe spændende kultur for os alle. Vi glæder os over, at så mange har set og søgt muligheden. ”

Man kan nu glæde sig til en bogudgivelse om Norddjurs med digte skrevet af lokale unge og fotos taget af den unge lokale fotograf Jesper Düring Ringe Nielsen, klassisk musik til en kunstudstilling på Ørsted Kro, JamDays for unge i Auning, kulturprojekter i St. Sjørup, strikkede installationer inde og ude i Fjellerup af de seje Fjellerup Sild, børn og unge, der bliver kreative i Grenaas gader i forbindelse med Grenaa Gademusikerfestival den 15. juni og mere til.

Kulturåret 2018 i Norddjurs Kommune er godt i gang, og hvis man er nysgerrig og vil ud og opleve, hvad der foregår ude og inde i kommunen, kan man følge med på aktivitetskalenderen oplev.norddjurs.dk, hvor der også er tilknyttet en Facebookside.

Kreativiteten og engagementet er stort i Norddjurs Kommune, hvilket ansøgningerne også har afspejlet. Puljen til mindre kulturprojekter, er således blevet tømt, men hvis man nu står med en god ide til et kulturprojekt eller arrangement skal man ikke fortvivle, der er nemlig stadig to muligheder for at søge om tilskud: fleksmidler til de små projekter under 5.000 kr. og Midler til større kulturprojekter, hvor der er løbende frist. Kriterierne finder man på:

Flere oplysninger

Kulturkonsulent Maria Work Nygård
rmwn@norddjurs.dk
89 59 40 71

Nyhedsdato: 11.04.2018