Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Ildsjæl ansat i landsbyklynge

Mads Munk Jepsen er ansat som proceskonsulent i landsbyklyngen Midt I NordDjurs.

Medlemmerne af landsbyklyngen MIN - Midt I NordDjurs - er glade. De har netop fået ansat Mads Munk Jepsen som proceskonsulent. Mads Munk Jepsen har stor erfaring med landsbyer og deres udvikling. Han har bl.a. været landsbyernes repræsentant i Landdistrikternes Fællesråd. Og så bor Mads Munk Jepsen selv i landsbyen Mellerup, hvor han har lagt et stort stykke arbejde i at udvikle byen.

”Jeg er en ildsjæl, som brænder for lokaludvikling med et internationalt perspektiv. Jeg er et naturmenneske, der elsker sammenspillet mellem mennesker, og så har jeg vist nok ry for at være en rar og medgørlig person,” smiler Mads Munk Jepsen.

Proceskonsulentens grundlæggende arbejdsopgave bliver at understøtte de frivillige i landsbyerne. For i landsbyklyngeprojektet ved man, at et godt projekt kun lykkes, hvis initiativerne kommer fra borgerne i landsbyerne.

”Der skal være vilje og støtte i lokalsamfundet til et projekt, for at det bliver en succes. Jeg kan bidrage med styring og inspiration til kreative processer i form af min erfaring. Jeg har forståelse for landsbylivet og landsbysamfundet og vil kombinere det med de ønsker og behov, som de frivillige har.

Opbakning

Ansættelsen af Mads Munk Jepsen har mødt stor opbakning fra de frivillige i initiativgruppen. Ikki Knudsen, der har været med til at starte initiativgruppen bag projektet, udtaler på vegne af landsbyklyngen Midt I NordDjurs:

”Vi er rigtig glade for, at vi har fået ansat Mads Munk Jepsen som proceskonsulent. Han har et godt øje for de utraditionelle vinkler og ideer. Og så siger han ikke nej, men derimod ”hvorfor ikke?”

Mads Munk Jepsen glæder sig til at komme i gang.

”Jeg er sikker på, at projektet bliver en succes. Jeg har allerede mødt mange af de frivillige ildsjæle, og de er åbne overfor at tænke nyt og promovere og brande området. Samtidig har vi også gang i initiativer, der er til gavn for alle dem, der bor i klyngen.”

På MINs første møde deltog udover de frivillige i initiativgruppen også sekretariatschef i miljø- og kulturforvaltningen, Christina Lundbergh, klyngens kommunale kontakt Anthony Le, mobilitetskonsulent, Rene Meyer og Joan Knudsen fra vej og ejendom - alle fra Norddjurs Kommune.

”Der er stor opbakning til projektet fra Norddjurs Kommunes side. Vi har fokus på, at projektet skal være borgerdrevet. Kommunen ønsker at støtte de frivilliges arbejde og at være samskabende i samspillet med borgerne,” fortalte også sekretariatschef for miljø- og kulturforvaltningen, Christina Lundbergh.

MINs plan er at holde et nyt ”Folket Former-møde” i nær fremtid og håber på, at endnu flere frivillige vil deltage i projektet.

Faktaboks:

Mads Munk Jepsen bor i Mellerup sammen med sin kone og søn. Til daglig arbejder Mads Munk Jepsen som freelance fotograf. Han er engageret i foreningsaktiviteter, bestyrelsesopgaver og strategiudvikling. Han har igennem sit arbejde med landdistrikter opnået en stor viden og et stort netværk.

Proceskonsulent Mads Munk Jepsen er ansat af sekretariatet for landsbyklynger til at sørge for, at klyngen bliver velfungerende og kan stå på egne ben, når projektet stopper.

Faktaboks om landbyklynger:

Landsbyklynger er en model for landsbyudvikling, som skal understøtte samarbejder på tværs af landsbyer. Grundtanken er, at varige og holdbare forandringer skal begynde nedefra.

Alle ideer, projekter og events har derfor grobund i de frivilliges ønsker. Klyngen omfatter de lidt større landsbyer og mindre landsbyer og landområder, der grænser op til disse. Der er ca. 4.500 indbyggere i området. Landsbyerne som er omfattet af klyngen er: Gjerrild, Ørum, Fannerup/Ginnerup, Fjellerup, Bønnerup Strand og By, Stenvad, Ramten og Glesborg.

Landsbyprojektet støttes af DGI, Realdania og Lokale og Anlægsfonden. Norddjurs Kommunes kultur- og udviklingsudvalg medfinansierer projektet med 75.000 kr. samt medarbejdertimer.

Læs mere om landsbyklyngeprojektet på www.landsbyklynger.dk, www.facebook.com/landsbyklynge.MidtINorddjurs og www.norddjurs.dk.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Christina Lundbergh
cl@norddjurs.dk
Tlf. 24 96 95 51
Miljø- og kulturforvaltningen
Norddjurs Kommune

Nyhedsdato: 11.09.2017