Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Få del i delebilspuljen

Der kan være penge at spare ved at skifte en af sine biler ud med en delebil. Derfor har en række byer på Djursland allerede anskaffet sig en delebil til sine indbyggere og flere byer er på vej.

Denne udvikling vil Norddjurs Kommune gerne vil støtte op om, hvorfor miljø- og teknikudvalget har besluttet at oprette en delebilspulje på 50.000 kr. som kick-starter.

Delebilsordninger oprettes og drives af borgere, enten helt selv eller sammen med en delebilsvirksomhed. Derfor skal Norddjurs Kommunes pulje ses som hjælp til selvhjælp. Kommunens håb er, at endnu flere byer med støtten vil gå efter at få delebil til deres by og dermed følge byer som Feldballe, Mørke, Knebel, Nørager og snart Ryomgård.

Borgere har forskellige transportbehov, som kræver forskellige transportmidler at dække. Delebiler kan give en ekstra dimension ift. at dække de transportbehov, som betyder, at mange vil kunne undvære en af deres biler og gavne deres pengepung.

Et gennemgående emne hos de byer, som har valgt at få delebil til deres by, er at det gør byerne mere attraktive for tilflyttere, specielt fra større byer. Byer med delebil har nemlig et større udvalg af transportmuligheder og gør indbyggerne mindre afhængige af at skulle investere i egne biler.

Puljen er oprettet og ansøgningsfristen er løbende indtil den 1. januar, eller til at puljen er tom. Der gives tilsagn eller afslag om støtte hver den 15. i måneden. Man kan søge 10.000 kr. fra puljen, f.eks. som støtte til bookingsystem, indkøb af delebil eller deltagelse hos en privat delebilsvirksomhed.

Man kan finde oplysninger om puljen på www.norddjurs.dk/delebilspulje

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

René Meyer
Projektleder, Norddjurs Kommune
Tlf.: 30 33 85 08

Nyhedsdato: 04.09.2017