Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Folket Former MIN landsbyklynge

Landsbyklyngen Midt I Norddjurs inviterer til stormøde og fællesspisning på Stenvad Mosebrugscenter onsdag d. 8. november 2017, kl. 17.30 for at få lokale kræfter på banen.

Arbejdet med at etablere en fælles klynge for landsbyer mellem Grenaa og Auning har været i fuld sving siden marts og det er en positiv proces der er i gang, fortæller klyngens proceskonsulent Mads Munk Jepsen:

”Jeg oplever, at idéerne er mange, visioner og ambitioner er store og troen på at dyrke fællesskabet er til stede. Derfor skal vi nu have aktiveret landsbyernes ildsjæle. De skal i arbejdstøjet og sammen dykke ned i de projekter, aktiviteter og tiltag, som vil kunne styrke fællesskabet imellem landsbyer og lokalområderne i landsbyklyngen”, siger han.

Konkrete sæt-i-gang aktiviteter

Derfor Inviterer initiativgruppen for landsbyklyngen til stormøde med fællesspisning den 8. november. Mødet har arbejdstitlen ’Folket Former’ og den titel er helt bevidst:

”Vi kalder mødet ’Folket Former’ da der fokus på, at det er borgerne og lokalsamfundene, der sammen skal forme landsbyklyngen. Allerede på det første Folket Former-møde i marts opstod en perlerække af idéer og forslag, som er relevante for landsbyklyngens virkefelt”, fortæller proceskonsulent Mads Munk Jepsen.

Det er dette idékatalog, som skal være platform for hvilke aktiviteter og projekter, der skal startes. Helt konkret vil initiativgruppen præsentere sit forslag til to specifikke sæt-i-gang aktiviteter, så ildsjælene for alvor kan komme i arbejdstøjet. Der vil også skulle findes borgere til at være en del af styringen, kommunikationen og fokus på involveringen af landsbyerne til procesarbejdet.

Stormødet Folket Former den 8. november 2017

Alle i landsbyerne i Midt I Norddjurs er velkomne den 8. november på Stenvad Mosebrugscenter, hvor der er fællesspisning fra kl. 17.30. Ønsker man at vente til mødet om landsbyklyngens fremtid, så starter processen kl. 18.30.

Fakta

Landsbyklyngen Midt i Norddjurs består af initiativgruppen med borgere fra området. Proceskonsulenten Mads Munk Jepsen er ansat til at lede procesarbejdet. Norddjurs Kommune bidrager med medfinansiering og en medarbejder projektet.

Landsbyklyngeprojektet støttes af DGI, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden.

Flere oplysninger

Læs mere om Midt i Norddjurs på: www.facebook.com/landsbyklynge.MidtINorddjurs

Kontakt Ikki Knudsen / Initiativgruppen, Landsbyklyngen Midt i Norddjurs /tlf. 22 44 01 37

Mads Munk Jepsen, proceskonsulent / DGI /tlf. 60 63 28 84

Nyhedsdato: 11.06.2017