Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

50 år med Udbyhøj Færgen

Lørdag 25. marts markerer både Norddjurs og Randers Kommune 50 års-jubilæet for sejlads med Udbyhøjoverfarten over Randers Fjord.

Mere end 65.000 passagerer benyttede sidste år overfarten. Jubilæet markeres også med 50 procent rabat på alle billetter på Udbyhøjoverfarten i en måned og gratis sejlads på jubilæumsdagen.

Udbyhøj Færgen stævnede første gang ud på Randers Fjord i 1967, og dermed var Udbyhøj ikke længere en delt by. Nord og syd blev forbundet via vandvejen. Det havde stor betydning for livet i lokalområdet og skabte samtidig en ny genvej for trafikken mellem det nordlige Jylland og hovedstaden, hvor man dengang rejste med Grenaa-Hundested.

Kystvejen på Djursland mod Udbyhøj blev derfor hurtigt et naturligt valg. Trafikken toppede i 1992, hvor 52.000 biler kørte ombord på færgen. I dag er færgen fortsat en nem genvej.

Udbyhøj Færgen drives af Norddjurs og Randers kommuner i fællesskab. Rejsende med færgen vil i forårs- og sommermånederne kunne læse mere om Udbyhøj Færgens historie og se fotos gennem tiden på en lille plancheudstilling ombord på færgen.

"Færgen var og er en betydningsfuld transportvej. Mange kørende håndværkere og borgere bruger overfarten som genvej. Færgen bidrager til at løse trængsel og lange køreture, og samtidig er det muligt at nyde den smukke natur på overfarten," siger Claus Omann Jensen, borgmester i Randers Kommune.

Den gamle færge i sort hvid.

"Udbyhøj-overfarten binder vore borgere på begge sider af fjorden sammen; men samtidig har overfarten haft og har stadig en stor indflydelse på turismen i Norddjurs. Et stort antal mennesker oplever under færgeturen, men også på deres vej til Udbyhøj-overfarten, hvad Norddjurs kan byde på af skøn natur, kyststrækning og by- og handelslivet," siger Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune.

Lørdag den 25. marts bliver jubilæet markeret med gratis færgefart og en reception med inviterede gæster mellem kl. 14 og 15. I den time vil det ikke være muligt for andre rejsende at komme med færgen. Til gengæld tilbyder færgen gratis sejlads den øvrige sejltid på jubilæumsdagen. I perioden den 26. marts til 23. april bliver jubilæet fejret med at give én procent i rabat for hvert år overfarten har eksisteret. Passagerer kan således komme over fjorden for halvpris.

I 2006 blev den gamle motorfærge af træ udskiftet med den nuværende kabelfærge. Med mere end 30.000 biler og mere end 62.000 passagerer om året de seneste 10 år er Udbyhøj Færgen stadig en betydningsfuld overfart.

Kontaktinformation

Randers Fjord Færgefart, overfartsleder, Svend Svendsen, tlf. 51 86 14 88

Randers Kommune, Vej og Trafik, afdelingsleder, Rune Asmussen, tlf.: 89 15 16 61 (drift og administration af overfarten)

Randers Kommune Kommunikation: Informationsmedarbejder/Journalist, Kenneth Lemvig Sørensen, mobil 40 12 57 08.

Norddjurs Kommune Kommunikation: Kommunikationsmedarbejder, Heidi Irene Johannesen, tlf.: 89 59 10 47, mobil: 26 80 14 62.

Offentligheden og pressen er velkommen til receptionen på jubilæumsdagen, lørdag den 25. marts, hvor det blandt andet vil være muligt at få interview med de to borgmestre, overfartslederen m.fl.

Nyhedsdato: 16.03.2017