Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

11 blå flag går til tops i Norddjurs

Igen i år er Norddjurs en af de kommuner i landet, der kan hejse flest Blå Flag Grundlovsdag 5. juni.

Norddjurs Kommune er i år blevet belønnet med ’Blå Flag’ ved 9 badestrande og 2 lystbådehavne. Det vil sige, at alle vandprøver, som er taget i det forgangne år, er blevet godkendt, og at alle strande og lystbådehavne i år er nået gennem nåleøjet.

Det drejer sig om Bønnerup Lystbådehavn, Udbyhøj Syd Lystbådehavn, Bønnerup Strand, Rygårde Strand, St. Sjørup Strand, Skovgårde Strand, Lystrup Strand, Grenaa Strand, Anholt Vesterstrand, Fjellerup Strand og Gjerrild Nordstrand.

En af forudsætningerne for at få Blå Flag er ud over vandkvaliteten, at der ved mindst en af kommunens strande er handicapfaciliteter i form af handicaptoilet og handicapvenlig adgang til stranden. Der er handicapvenlig adgang til stranden både ved Rygårde Strand, Gjerrild Nordstrand og ved Grenaa Strand.

Når en kommune har fået Blå Flag, så forpligter man sig samtidig til at værne om hav- og kystmiljøet og til at gøre en særlig indsats for at højne strandenes og havnenes standard.

" I år har vi fået 'Blå Flag' ved alle kommunens officielle badestrande, og det er vi selvfølgelig vældig stolte af. Det betyder rigtig meget, at vi kan fortælle omverdenen, at vi har nogle smukke strande og bademuligheder for enhver smag. Fra naturstranden ved St. Sjørup til de flotte brede sandstrande ved Grenaa. Her er noget for alle, og et væld af tilbud og oplevelser, når man er færdig med badeturen" udtaler Else Søjmark, formand for kultur- og udviklingsudvalget.

For at informere om strandens og kystens miljø er der lavet en række arrangementer i løbet af sommeren. Der er tilbud, som passer til enhver smag.

På Grundlovsdag, som i år også er 2. pinsedag, fejres begivenheden med officiel flaghejsning ved Grenaa strand v /Katholm Strandvej kl. 11:30 (v. Grenaa Strand Camping) og ved Bønnerup Lystbådehavn kl. 13:00. Else Søjmark hejser flagene og holder taler. Alle er velkomne til at deltage, og forhåbentlig vil det smukke sommervejr fortsætte, så mange har lyst til at se de blå flag gå til tops. 

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Else Søjmark, formand for kultur-og udviklingsudvalget
es@norddjurs.dk
Tlf. 40 18 69 68

Nyhedsdato: 23.05.2017