Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Oplev Djursland på 2 hjul

På Djursland laver man denne sommer et forsøg med at gøre Ree Park Safari og Gammel Estrup - Herregårdsmuseet mere tilgængelige for besøgende fra Aarhus, som ikke har adgang til bil.

I forsøget stilles der er en gratis lånecykel til rådighed, når man køber en billet til Gammel Estrup - Herregårdsmuseet eller Ree Park Safari. Billet og cykel bookes som en særlig pakke i Djurspakken hos VisitDjursland, herefter kan man tage bussen fra Aarhus til hhv. Auning og Ebeltoft og afhente cyklen hos hhv. Auning Camping og Ebeltoft Strandcamping. Cyklen kan man bruge til en dejlig cykeltur ud i Djurslands skønne natur til attraktionen og videre ud i landskabet.

Projektet er igangsat på opfordring fra museumsformidler Helle Ingerslev Kristensen hos Gammel Estrup - Herregårdsmuseet: ”Det er Kulturbyår i år, som betyder rigtig mange besøgende i Aarhus. Dem vil vi også gerne have til at besøge vores Kulturby-projekt ”Porten til Europa”. Men der går ikke direkte bus fra Aarhus, og det er besværligt at skulle have egen cykel med, så derfor gik vi i dialog med Norddjurs Kommune om dette projekt. Vi ser dette som en start på flere projekter, hvor vi arbejder med cykling ift. Herregårdsmuseet, både for turister og lokale borgere”.

Projektet blev delt med Syddjurs Kommune gennem Djurs Mobilitetsstrategi, hvor man vidste at Ree Park Safari var i en lignende situation. Som Kommunikations- og marketingchef Mariane Øvall fortæller: ”Vi ligger lidt væk fra busruterne på Djursland. Det betyder, at der fra de forskellige buslinjer er 3, 5 og 7 km til Ree Park Safari. Vi ved ikke, om nogen fravælger os, fordi det er svært at komme til uden bil, men med dette forsøg gør vi os i hvert fald mere tilgængelige, og så må vi se om det er attraktivt at benytte sig af. Vi glæder os til at komme i gang”.

Man kan booke fra mandag den 26. juni til den 30. september. Herefter evalueres det, mhp. om der er basis for opskalering og udbredelse fra 2018.

Der kan hver dag i projektperioden bookes 4 cykler ved hver campingplads, og der er både voksen og børnecykler (fra 10 år). De der booker, får information om, hvordan man kommer til attraktionen samt inspiration til andre cykelture på Djursland. Cyklerne er mountainbikes, så man nemmere kan tage den ud i naturen, som f.eks. naturstien fra Ebeltoft Strand Camping til Ree Park Safari.

Projektet er ligeligt finansieret af Norddjurs og Syddjurs Kommune og indgår i implementeringen af Djurs Mobilitetsstrategi. Samarbejdspartnere inkluderer desuden VisitDjursland og Midttrafik. Med projektet håber aktørerne på at opnå værdifuld læring om, hvordan man skaber bedre mobilitet på Djursland ved at øge tilgængeligheden til Djurslands mange attraktioner.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Helle Ingerslev Kristensen
Museumsformidler, Gammel Estrup - Herregårdsmuseet
Tlf: 87 95 07 11

Mariane Øvall
Kommunikations- og marketingchef, Ree Park Safari
Tlf.: 40 25 08 12

René Meyer
Projektleder, Djurs Mobilitet (Syd- og Norddjurs Kommune)
Tlf.: 30 33 85 08

Nyhedsdato: 22.06.2017