Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Midtbyprojektet i Grenaa dyrere end ventet

På grund af højere leveringspriser og travlhed i anlægsbranchen, må Norddjurs Kommune erfare, at udbudsprisen for første etape af projektet ’Den attraktive midtby’ i Grenaa er højere end først forventet. Det skal nu besluttes, hvad næste skridt i processen skal være.

Norddjurs Kommune har afholdt udbudslicitation på anlægsarbejderne til første etape af områdefornyelsesprojektet i Grenaa. Efter gennemgang af de indkomne tilbud må Norddjurs Kommune erfare, at de alle ligger over budget. Det skyldes primært, at den aktuelle leveringspris på granit er meget høj. Men også den stigende aktivitet i anlægsbranchen i Østjylland, er medvirkende til at entreprenørerne kan kræve generelt højere priser for arbejdet.

Miljø- og kulturdirektør: Ærgerligt, men ingen katastrofe

Miljø- og kulturdirektør, Lotta Dybdahl Sandsgaard, der følger processen i 'Den attraktive midtby' ganske tæt, tager alligevel de høje priser med en vis sindsro:

"Det er vigtigt, at vi nu tænker os godt om, for vi taler om etablering af en midtbyplads, der skal holde i mange år, men som også er med til at danne byens identitet. Det er det første skridt, der skal tages, i et meget større projekt, der omfatter en stor del af centrum. Det skal have en ordentlig og forsvarlig start,- gerne så vi får det, vi har planlagt, og som vores kommunalbestyrelse og projektets følgegruppe ønsker - uden at gå på kompromis med kvaliteten," påpeger Lotta Dybdahl Sandsgaard, som også ser noget positivt i anlægsbranchens travlhed:

"At der er godt gang i anlægsbranchen er i bund og grund et positivt signal. Et positivt signal om, aktivitet på arbejdsmarkedet i Østjylland, positive forventninger til fremtiden og konjunkturer, der er på vej op. Det betyder også vækst i Norddjurs. Det er bare uheldigt, at det falder sammen med, at vi har et stort og flot projekt på vej."

Næste skridt overvejes nøje

Hen over sommerferien undersøger forvaltningen en række muligheder for, hvordan projektet kan gennemføres, enten i nuværende eller en tilpasset form.

Projektets styregruppe og følgegruppe er indkaldt til møde den 8. august, hvor mulighederne vil blive drøftet, inden der tages politisk stilling til sagen, først i kultur- og udviklingsudvalget og derefter i kommunalbestyrelsen.

Det er endnu uvist, hvor stor konsekvens dette vil få for projektets tidsplan, men en udsættelse er uundgåelig, og det er derfor ikke muligt at gå i gang med anlægget i slutningen af september, som oprindelig planlagt. En ny tidsplan vil blive fastlagt i forbindelse med den politiske behandling af sagen.

Se projektet "Den attraktive midtby" på grenaa.norddjurs.dk

For yderligere oplysninger og kommentarer:

Lotta Dybdahl Sandsgaard,
Miljø- og kulturdirektør
Tlf.: 89 59 10 07 / mobil 40 44 90 22
Mail: lds@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 28.06.2017