Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kunstner finder vej ud af mørke magasiner

I disse uger udstiller Baunhøj Mølle malerier af den anerkendte billedhugger, grafiker og maler Olivia Holm-Møller, der oprindeligt kom fra Homaa.

Den lokale maler skabte værker med stærke farver og var ekspressive i deres motivfremstilling. Hun havde sin debut i 1908 på Charlottenborg Forårsudstilling og havde en lang række udstillinger på anerkendte udstillingssteder på landsplan.

Hun donerede i 1960'erne sin samling til Ålsø-Vejlby Kommune, der dog ikke kunne finde pengene til den type museum hun ønskede, hvorefter hun gav dem videre til Løgumkloster. Der blev dog for en periode oprettet et museum for kunstneren Jens Nielsen og Olivia Holm-Møller som en del af Holstebros Kunstmuseum. Den lokale maler har vakt fornyet interesse i kunstverdenen som en af de stærke kvindelige danske modernister. 

Grenaa bibliotek forærede for flere år siden sine to store malerier af Olivia Holm-Møller til det daværende Djurslands Museum, hvor de i stedet for bibliotekets kælder kunne komme på et rigtigt museumsmagasin og blive opbevaret under betrykkende forhold. Det var meningen, at de to malerier skulle udstilles med malerens øvrige værker på Kunst- og musikforeningens aktuelle udstilling i Baunhøj Mølle, men da alle de udstillede værker var i hus, var der ikke plads til de to kæmpe malerier på udstillingen i møllen.

Ingen ved hvornår de to store værker igen kommer frem fra magasinerne og med velvilje og snarrådighed fra Museum Østjylland, Grenaa Kunst- og musikforening og Grenaa Bibliotek er de nu hjemme på biblioteket igen, hvor du kan se dem i Grenaa Biblioteks betjente åbningstid frem til udgangen af juli måned, hvor udstillingen i Baunhøj Mølle lukker og malerierne kommer tilbage i de mørke magasiner.

Flere oplysninger:

Maria Work Nygård
Kultur- og fritidskonsulent
Tlf.: 40 22 84 16

Nyhedsdato: 05.07.2017