Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Oplev vejen fra jord til bord i Norddjurs

Nordea-fonden støtter oplevelsestur og lokale høstfester i Norddjurs med 250.000 kroner.

Den 12. august 2017 inviterer Norddjurs Kommune til høstfestival med en fælles markering af, at vi endelig kan høste havens frugter, skovens bær og markens afgrøder. Ved en række events vil de lokale beboere på land og i by møde gæster udefra og åbne op for en gentænkt høstfest, der hylder fællesskaber og de lokale fødevarer fra jord og hav. Visionen er at øge kendskabet til kulturhistorien, naturen og de gode lokale råvarers rejse fra jord til bord.

Nordea-fonden har støttet to events under høstfestivalen med 250.000 kroner. Det er en oplevelsestur for familier og en række lokale høstfester i forsamlingshuse og andre samlingssteder.

"Med høstfestivalen vil flere få involverende oplevelser sammen og øget kendskab til fødevarerne lige uden for døren. Det vil styrke fællesskabet, vores måltidskultur og forhold til naturen," siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Oplevelsestur og høstfest for alle

Oplevelsesturen er især for familier, der har lyst til at et få en unik madoplevelse på nogle udvalgte nedslagspunkter i Norddjurs, hvor de kan opleve spændende lokaliteter ved havet, i skoven, på marken og i haven. Deltagerne får lejlighed til både at smage, dufte og mærke på de fødevarer, de forskellige lokaliteter byder på.

Det bliver også muligt for gæster udefra at deltage i en af de lokale høstfester. I både Voer, Glesborg, Gjerrild, Stenvad og Rimsø ser de frem til at være en del af Høstfestivalen. Det er typisk borgerforeninger, der arrangerer festerne, og formanden for Gjerrild og Omegns Borgerforening, Peter Stehr Nielsen, glæder sig.

"Vi synes, det er et rigtigt godt initiativ. Vi har valgt at holde et arrangement på festpladsen ude i skoven som en avanceret picnic med hyggelig, akustisk musik og lys i træerne. Både Sostrup Slot og folk fra byen går meget op i at spise lokale fødevarer, så konceptet passer rigtig godt til os. Der arbejdes desuden på at arrangere en gæstekok, der kan lave mad med børnene ude i naturen." siger han.

Derfor har borgerforeningen også valgt at bestille madkurve med lokale signatur-retter, som nogle af landets mest innovative gourmetkokke skal udvikle til lejligheden.

Man kan læse mere om oplevelsestur og høstfester og bestille billetter på www.høstfestival.dk. Høstfestivalen er i øvrigt en del af Europæisk Gastronomi-region 2017 og kan også følges på Facebook.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jeppe Kirketerp
JEK@NORDDJURS.DK
Tlf. 20 13 88 89

Billedtekst: Norddjurs er i høsthumør 12. august 2017, når hele området gentænker høstfesten med forskellige events og inviterer alle med som gæst. Foto: Niclas Jessen, VisitDenmark.

Nyhedsdato: 05.07.2017