Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kunststi blev indviet

Trods regn og blæst mødte rigtig mange mennesker op på stranden mellem Bønnerup og Fjellerup fredag den 30.6. til indvielse af kunststien Broen over Sortå.

Det danske sommervejr viste sig fra sin meget energiske side med regn og blæst, men tovholderne på projektet Broen over Sortå lod sig ikke blæse omkuld. De var godt forberedte og havde sørget for telt til de ca. 160 mennesker, der var mødt op til indvielsen, samt til de to talere borgmester Jan Petersen og kammerherre Michael Iuel.

Udover taler var der, harmonikamusik og fællessang med de mange glade mennesker, der var mødt frem. Projektgruppen, der står bag Broen over Sortå glædede sig over den store interesse og ikke mindst over at se resultatet af deres fælles indsats. De håber på, at rigtig mange vil lægge vejen forbi og opleve kunststien i løbet af sommeren.

Indvielsen foregik midt mellem Bønnerup strand og Fjellerup, netop her hvor Broen over Sortå er placeret som et symbol på et godt samarbejde mellem de to byer.

Langs stien er placeret ca. 30 kunstværker udført af lokale kunstnere. Man kan købe værkerne ved at henvende sig til kunstnerne. En beskrivelse af ruten sidder i folderkasser ved rutens begyndelse – i begge ender og kan desuden findes både på turistkontorer, biblioteker, butikker lokalt. Projektet er en del af Aarhus Kulturhovedstad 2017 – Gentænk Landsbyen og er desuden støttet af Norddjurs Kommunes Kulturpulje.

De udstillede kunstværker kan ses i perioden fra 30. juni til 15. august. Ruten er ca. 5 km lang, og man kan både gå og cykle. Det anbefales, at man cykler langsomt, ellers vil man ikke opdage de små overraskelser, der også findes langs ruten.

Flere oplysninger

Medlemmer af projektgruppen:

Torben Lund Andersen: 8585brovej@gmail.com

Kirsten Bjerg: kirsten.bjerg@mail.dk, mobil: 25 46 24 33

Maria Work Nygård, Kultur- og fritidskonsulent
Tlf.: 40 22 84 16

www.rethink2017.norddjurs.dk

Nyhedsdato: 03.07.2017