Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny designerbænk i Grenaa

Den kendte og lokale designer, Hans Sandgren Jakobsen, har lavet en bænk til Grenaa. Den har titlen ’Arc’, og Norddjurs Kommune har fået tilbud om at købe den til brug i kommunes grønne områder og på vejarealer.

Bænken har senest været udstillet på Snedkernes Efterårsudstilling 2017 i København.

"Vi flyder ind i de dynamiske kurver"

Hans Sandgren Jakobsen formulerer farverigt sine tanker bag bænken:

”Vi kommer fra hvert vores sted. Sætter os. I hver vores verden. Eller forenet i ét og samme nærvær. På en bænk, som giver plads til os begge. Til tid og tanker i fællesskab. Vi flyder ind i de dynamiske kurver. Bruger dem til at komme hinanden nærmere. Sætter os på midten i fordybet samtale. Lægger os med hovederne i hver sin ende og deler det, vi ser på himlen over os. Sidder overskrævs og kigger hinanden lige ind i øjnene. For at mødes og tale sammen, selv om vi ikke kender hinanden. Endnu.”

Bænken er designet i foråret, hvor mælkebøtterne lyser op i skarp kontrast til det grønne græs. Det har inspirereret Hans Sandgren Jakobsen til at vælge den gule farve, fordi den passer så godt med alt det grønne.

Bænken afprøves

Bænken vakte debat i kommunalbestyrelsen, da designerens tilbud blev behandlet i november. Efter en livlig diskussion blev der dog truffet en principbeslutning om, at bænken skal prøveopstilles, og at der skal arbejdes videre med forslag til permanent placering og finansiering.

Bænken prøveopstilles ved busholdepladsen på N.P. Josiassens Vej indtil maj 2018, hvor den skal udstilles på Kunstmuseet Trapholt. Om Norddjurs Kommune vil købe bænken, hvilken farve den skal have, og hvor, den skal opstilles permanent, vil blive besluttet i kommunalbestyrelsen i løbet af 2018. Indtil da vil de studerende i Grenaa få glæde af den, når de venter på bussen, og de når også at opleve den sammen med de lysegrønne og gule forårsfarver.

For yderligere oplysninger og kommentarer:

Lotta Dybdahl Sandsgaard,
Miljø- og kulturdirektør
Tlf.: 89 59 10 07 / mobil 40 44 90 22
Mail: lds@norddjurs.dk

Nyhedsdato: 19.12.2017