Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Nu kører letbanen: Norddjurs er klar

I går torsdag den 21. december åbnede Aarhus Letbane på den inderste strækning i Aarhus. Hermed rykker åbningerne af letbanen til Odder og Grenaa meget tættere på.

Aarhus Letbane fik ikke tilladelse til at åbne letbanen den 23. september i år på grund af manglende sikkerhedsgodkendelse. Sent onsdag fik Letbaneselskabet de nødvendig godkendelser, torsdag formiddag kunne letbanen kører sin første tur med passagerer fra Aarhus H til Skejby. Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen glæder sig over den officielle åbning af letbanen:

”I går var en glædens dag, da letbanen omsider kunne køre i Aarhus, ikke kun for Aarhus men også for nabokommunerne. Med godkendelsen i hus i Aarhus, er vi også kommet det første store skridt henimod at kunne åbne letbanen mod Odder og Grenaa.

Norddjurs Kommune holder tidsplanen for stationsopgraderinger og nybyggeri, så åbningerne af stationerne afventer blot godkendelserne fra Trafikstyrelsen.

Jan Petersen fortsætter: ”Jeg håber og tror på, at letbanen og Trafikstyrelsen nu med Aarhus-strækningen på plads arbejder på højtryk for at få godkendt Grenaabanen til letbanedrift, for vores borgere har ventet længe nok. Når det så er sagt, må der selvfølgelig ikke gås på kompromis med sikkerheden.

Vi vil ikke lade vores borgere vente mere end højst nødvendigt på at kunne bruge letbanen, så vi står klar til åbne vores stationer, så hurtigt vi kan, når Trafikstyrelsen har givet grønt lys. Og når vi har fået en dato for åbningen mod Grenaa og vel og mærket en holdbar dato.”

Letbanen har stor betydning for Norddjurs Kommunes udviklingsmuligheder i forhold til bosætning og tiltrækning af virksomheder og arbejdskraft. Norddjurs Kommune arbejder på at udnytte mulighederne i letbanen til fulde. Kommunen har derfor afsat ekstra midler i 2018 til at sætte gang i mobilitetsprojekter, som gør det endnu mere attraktivt at bruge letbanen og styrker sammenhængen i det kollektive trafiksystem i Norddjurs Kommune.

Fakta:

Med åbningen af Aarhus Letbane i går torsdag den 21. december, kommer letbanen til at køre fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital, Skejby via Dokk1, Nørrebrogade, Randersvej, Nehrus Allé og Olof Palmes Allé. Der bliver afgange hver 7. minut på den indre strækning.

Når letbanen åbner mod Grenaa vil man også kunne skifte i Lystrup til letbanen til Skejby.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jan Petersen, borgmester, Norddjurs Kommune
Mail: jp@norddjurs.dk
Tlf. 27 85 24 51

Mads Holm-Petersen, udvikler, miljø- og kulturforvaltningen
Mail: mhp@norddjurs.dk
Tlf. 89 59 40 26

Nyhedsdato: 22.12.2017