Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Tom Bytoft Hansen udnævnt til Ridder af Dannebrog

Mange års lokalpolitisk indsats belønnes af Dronningen.

Efter at have været aktiv i lokalpolitik siden september 1998 er Tom Bytoft (S), medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune og medlem af hhv. børne-og ungdomsudvalget og miljø-og teknikudvalget, netop blevet belønnet med Ridderkorset af Dannebrogordenen.

På kommunalbestyrelsesmødet om aftenen tirsdag d. 22. august overrakte borgmester Jan Petersen formelt Ridderkorset til Tom Bytoft og holdt en lille tale.

Tom Bytoft siger om anerkendelsen fra Dronningen:

”Det var en dejlig overraskelse, og jeg er stolt og beæret. Nogle af mine gamle gode venner fra min tid i DKP og på den yderste venstrefløj vil helt sikkert drille mig og kalde mig super-liberalist og småborgerlig. Jeg opfatter det som en reel anerkendelse af et langt livs arbejde i politik, og helt i tråd med det, jeg står for: Nemlig at møde verden med anerkendelse og tillid”.

Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian 5. i 1671 og har i sin nuværende form seks grader: Storkommandør, storkors, kommandør af 1. grad, kommandør, ridder af 1. grad og ridder.

Ordenen består af et hvid-emaljeret guld- eller sølvkors med rød kant, en kongekrone og den regerende monarks monogram. Den side, der bæres udadtil, har indskriften "Gud og Kongen" og i midten Christian 5.'s monogram. Tom Bytoft planlægger en tur til København for at takke Dronning Margrethe personligt for Ridderkorset.

”Jeg vil takke mange gange, og udtrykke taknemmelighed for, at det lokalpolitiske liv bliver anerkendt i en verden, hvor vi som politikere ofte møder modstand, og hvor tonen og retorikken af og til ikke er specielt rar”.

I resten af 2017 sidder der således nu hele tre riddere af Dannebrog i Norddjurs’ kommunalbestyrelse. Torben Jensen fik Ridderkorset i 2011, og John Saaby Jensen fik det i juni i år. De genopstiller begge ikke ved efterårets kommunalvalg.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Tom Bytoft Hansen
tob@norddjurs.dk
Tlf. 51 93 65 51

Nyhedsdato: 23.08.2017