Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kom op på cyklen og ned i gear

Pump cyklen og spørg en ven, - lej en el-cykel og tag farmor med. Lok med børn eller børnebørnene eller se, hvor langt du kan nå. Tag på cykeltur i Østjylland.

Det er forår, og vi trænger alle til at komme ud og rense hovedet for travle tanker og få frisk forårsluft i lungerne. Her er chancen for hyggeligt cykelsamvær og nye oplevelser på nethinden.

Kulturringen – Culture by Bike, gør det lidt lettere 

Den 30. april tilbyder Kulturringen guidede cykelture i Norddjurs' smukke forårslandskab forbi interessante kulturattraktioner. Turene følger og rammer den nye rute Kulturringen, som lanceres den 28. april i Aarhus.

Ruten går langs 450 km. smuk og interessant kultur og natur og bliver skiltet i slutningen af april og vil ligge åben for alle i den kommende Kulturhovedstads sommer og årene frem.

Kulturringen i Norddjurs byder på familieløb og motionsløb

Ta´ familien med på tur, når Kulturringen i samarbejde med DGI arrangerer cykeltur for hele familien den 30.april. Turen forløber sig i skov på lige asfalt via nedlagt jernbane.

Program for familieturen (tryk for større billede):

Thumb Familietur Banestien Norddjurs

Er du til længere cykelture i fællesskab med andre cykelentusiaster? Så kan du tage på en længere tur fra Gammel Estrup Herregårdsmuseum til Djurslands Nordkyst og retur til kaffe på museet.

Program for tur fra Gammel Estrup Herregårdsmuseum (tryk for større billede):

Thumb Norddjurs Den Lange

Der kan vælges mellem forskellige cykelhastigheder.

Tilmelding

Cykelturene kræver tilmelding mod mindre betaling, da der er begrænsede pladser med forplejning. Se mere om turene på www.kulturringen.dk/parat-start-kultur og www.facebook.com/kulturringen.dk.

Turene er udviklet, samt arrangeret i samarbejde med DGI Østjylland, lokale cykelklubber og lokale kulturfolk.

Officiel åbning af Kulturringen

Kulturringen præsenteres officielt på Store Torv i Aarhus den 28. april kl. 10.00 – 11.00. Udvalgsformænd fra de 6 Kulturring Østjyllands kommuner hhv. Samsø, Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Odder og Skanderborg, samt Aarhus Kommune klipper snorene til den nye rute. Aarhus 2017´s ledelse deltager i ceremonien.

Der vil være cykelkulturelle oplevelser og taler. Den nye Cykelguidebog om kultur- og oplevelsesmuligheder langs Kulturringen lanceres; en smuk guide med kort og gode tips.

Bag Kulturringen - Culture by Bike 

Projekt Kulturringen er udviklet gennem flere år og har fået støtte fra Aarhus 2017 Fonden. Projektet er et samarbejde mellem Kulturring Østjyllands Kommunerne, Norddjurs, Syddjurs, Samsø, Favrskov, Odder og Skanderborg Kommuner samt Aarhus Kommune, med særlig bidrag fra Aarhus Cykelby. Også Cyklistforbundet, lokale museer, DGI Østjylland, Visitorganisationerne lokalt og frivillige har bidraget til udviklingen.

Aarhus 2017 Fondens bidrag gør, at der har kunnet udvikles events, cykelguidebog og guidede ture. Men også kvalificering af projektet, da der i Danmark er brug for at gentænke kultur og cykeloplevelser, som en måde at rekreere og skabe nye rammer for, at andre interessenter kan bruge ruten som facilitet til begivenheder, arrangerede cykelferier mv.

Kulturringen er en facilitet, der gør opmærksom på mulighederne og herlighederne i lokalområdet.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Tovholder
Bente Lundsgaard Jensen
Mail: kulturringen@skanderborg.dk
Tlf.: 24 64 26 70

Lokal tovholder i Norddjurs Kommune
Thomas Odgaard Dalgaard
Projektleder Kultur, biblioteker og fritid Norddjurs Kommune
Mail: tod@norddjurs.dk
Tlf.: 29 11 67 79

Kontaktpersoner for samtlige Kommuner:
http://www.kulturringen.dk/kontakt

Turarrangør på cykelturene den 30/4:
Maibritt Elgaard Olsen
Projektleder DGI Østjylland
Tlf.: 22 50 36 01
Mail: maibritt.olsen@dgi.dk

Kulturringen Skilt

Nyhedsdato: 19.04.2017