Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Skraldebiler finder huller i mobildækning

Nord- og Syddjurs Kommuner har i samarbejde med Reno Djurs anvendt skraldebiler til at måle mobildækningen på Djursland.

Undersøgelsen viser flere huller i de forskellige selskabers netværk.

Ti skraldebiler har i en periode fra august til oktober 2016 kørt rundt med en specialdesignet taske med mobiltelefoner og målt på adgangen til mobilnetværket. Dataene fra målingerne er overført til elektronisk kort, hvor man kan se dækning og eventuelle huller i de forskellige selskabers mobilnetværk.

På kortene kan man se, at valget af mobilselskab kan have stor betydning for signalstyrke der hvor man bor.

Borgmestrene Claus Wistoft, Syddjurs Kommune, og Jan Petersen, Norddjurs Kommune, udtaler:

"Vi vil bruge de opdaterede kort over mobildækningen til dialogen med de konkrete teleudbydere. Formålet er at få sat flere mobilmaster op på Djursland og vi vil også løfte sagen politisk. I vores samarbejde i Region Midt har vi allerede opfordret ministeren på området, til at sikre at brugerne kan anvende flere mobilnetværk, der hvor signalet er svagt. De opdaterede kort kan kun bekræfte os i den opfordring. Vi er alle i dag afhængige af vores mobilforbindelser, og det må være sådan, at selskaberne kan overlappe de steder hvor dækningen er dårlig".

På Djursland er der flere steder, hvor mobildækningen for de enkelte selskaber er dårlig. I Syddjurs gælder det for eksempel flere steder i Mols Bjerge, den sydlige del af Skødshoved og Helgenæs og skovområderne øst for Feldballe. I Norddjurs gælder det blandt andet området omkring Udbyhøj, syd for Fjellerup, omkring Hemmed og langs kysten ved Glatved og Ålsrode.

I sin henvendelse til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har region Midtjylland også opfordret til, at mobilselskaberne forpligtes til at oplyse dækningsgraden for det anvendte mobilnet.

Links til digitale kort

For yderligere oplysninger kontakt projektleder Maiken Bjerre Sørensen på mbs@norddjurs.dk eller 29 39 68 27.

Nyhedsdato: 08.12.2016