Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Situationen kalder på omsorg for hinanden

Åbent brev til borgere og medarbejdere fra borgmester Jan Petersen i den ekstraordinære corona-situation.

18.03.2020

Kære alle

Danmark og Norddjurs er – i lighed med resten af verden – i disse dage i en ekstraordinær situation. I går gik både Dronningen og statsministeren på skærmen og fortalte, hvor alvorlig en situation vi er i som mennesker, land og folk. Den forandrede virkelighed netop nu kalder på omsorg for og hjælp til hinanden. Der er behov for, at vi alle står sammen. Vi skal overholde regler, retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne, som skærpes næsten dag for dag.

Det vigtigste lige nu er, at vi tager vare på de mennesker i vores samfund, hvor konsekvensen af at blive smittet med corona kan være fatal. Derfor skal vi alle hjælpe vores sundheds- og omsorgspersonale, hvis indsats er altafgørende i dag, i morgen og de kommende uger, ja måske måneder.

Det gælder os som borgere og det gælder os alle som medarbejdere i Norddjurs Kommune. Det er det vigtigste af alt. Vores sundheds- og omsorgspersonales samt beredskabets indsats gør den største forskel af alle, og de lykkes kun under ekstremt svære betingelser, hvis alle vi andre indretter os 100% efter den prioritering.

Derfor: Meld dig til en ekstra indsats, hvis du har kompetencer indenfor sundheds- og omsorgsarbejdet. Hjælp i hverdagen der, hvor du kan under de skrappe restriktioner, vi alle er omfattet af. Ring til din pårørende, som du ikke må besøge eller hold kontakt på de sociale medier. Mange er ensomme i øjeblikket og du hjælper også, hvis du husker på de sårbare og ensomme i din familie og omgangskreds.

Mange virksomheder er i knæ. Derfor: Handl lokalt under de skærpede betingelser og hjælp personalet i de forretninger, som fortsat er åbne for at sikre os fødevarer og andre fornødenheder. Giv dem et smil og forstå, at de også har en vigtig samfundsopgave. Hjælp de lukkede virksomheder ved at forudbetale eller på anden måde støtte og tilkendegive, at du er tilbage, når de må åbne igen.

Jeg vil sende en stor tak til alle borgere, der hjælper med at få hverdagen til at fungere.

Og jeg vil sende en ligeså stor tak til medarbejderne i Norddjurs Kommune, fordi I alle har bidraget til, at vi kunne omstille organisationen og sætte fokus på den enorme sundheds- og omsorgsopgave, som vi skal udføre.

Og fremfor alt. Hverdagens helte i disse dage og uger er vores personale i sundheds-og omsorgsområde, samt beredskabet. Der er ikke noget større ord end tak til jer.

De bedste hilsener

Jan Petersen
Borgmester Norddjurs Kommune.

Nyhedsdato: 18.03.2020