Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kalder alle foreninger!

Ny pulje på 300.000 kr. på højkant i én uge til sommeraktiviteter for børn og unge.

En national aftale giver 1,2 mio. kr. til Norddjurs Kommune til sommeraktiviteter for børn og unge. En række projekter er allerede planlagt, og derudover kan lokale foreninger søge 300.000 kr. af puljen i den kommende uge.

På baggrund af corona-krisen og nedlukning af landets skoler har regeringen og Folketingets partier den 9. juni 2020 indgået en aftale om at yde et ekstraordinært tilskud til nye sommeraktiviteter for børn og unge. Der bliver et bredt udbud af frivillige sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år i alle landets 98 kommuner, ikke mindst i Norddjurs.

Aktiviteterne bliver en blanding af både faglige aktiviteter og fritidsaktiviteter med fokus på leg og læring.

Børne- og ungeudvalget samt kultur- og fritidsudvalget i Norddjurs Kommune har netop godkendt en række projekter, som pengene blandt andet skal gå til. Der bruges blandt andet 250.000 kroner til SFO-aktiviteter, ligesom projekter på bl.a. Det Grønne Museum, Gl. Estrup og Kyst-og Fjordcentret får støtte. De to udvalg har også godkendt en model, hvor pengene hurtigt kan komme ud til de institutioner, der arbejder med børneaktiviteter i sommerferien. Det gælder alt fra SFO’er til museer og foreninger på socialområdet.

Fra mandag den 22. juni til fredag den 26. juni kan frivillige foreninger og øvrige institutioner byde ind i en pulje på samlet 300.000 kr. til sommerferieaktiviteter.

Vil din forening allerede nu til at planlægge, kan du læse mere på Børne- og Undervisningsministeriet hjemmeside.

Har du allerede en ansøgning klar, så send den til sommer@norddjurs.dk. Samme mailadresse kan du også skrive til, hvis du har spørgsmål.

Der kommer yderligere information i uge 26 direkte til foreningerne fra Norddjurs Kommune om den nye pulje.

Nyhedsdato: 22.06.2020