Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny skovoplevelse i Glesborg

Skoven ved Plejecenteret i Glesborg står overfor et ansigtsløft, der indbyder til oplevelser, nytænkning og samarbejde mellem Norddjurs Kommune og borgerne.

I udkanten af Glesborg by gemmer der sig 6ha. ubenyttet skov og eng, og i de kommende dage kan man mellem Glesborg Bygade og Gl. Rimsøvej høre og se en skovningsmaskine tynde ud i træerne:

"Træer skal have plads til at udvikle sig og blive stærke både i krone og rod" siger Jens Meilvang, der er formand for Miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune, og fortsætter: ” I Norddjurs kommune har vi besluttet, at skovene skal drives bæredygtigt med fokus på benyttelse, beskyttelse og udvikling"

Tyndningen i Glesborg giver god mening, fordi der samtidigt med skovdriften udvikles nye ideer. I dette tilfælde bliver der i samarbejde med Plejecenteret skabt stier og ruter, som er velegnede til centerets beboere.

Mere samarbejde – nye ideer

Norddjurs Kommune vil gerne udvikle skoven og gøre den tilgængelig for alle:

"Vi vil gerne lave en generationsskov, hvor man kan opleve alt lige fra suttetræer til stier man kan færdes på i kørestol", siger Joan N. Knudsen, og efterlyser ideer og handlekraft fra byens borgere og foreninger.

Norddjurs Kommune har et ønske om, at byen selv er med til at skabe de oplevelser, som de ønsker.

"Vi skal udvikle skovens potentiale i et samarbejde, hvor vi hver især bidrager med vores ressourcer", siger Joan og håber, at deres henvendelse til områdets foreninger, skole, kunstner bærer frugt, så skoven kan blive en sanseoplevelse.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Joan N. Knudsen
jnk@norddjurs.dk
Tlf. 20 34 98 18

Nyhedsdato: 16.10.2019