Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Kom tæt på træfældning og heste

Norddjurs Kommune har i samarbejde med Skovskolen Eldrupgård og Kristian Kjeldsens skov og naturpleje med hest, planlagt fældning af bøg i Porsebakkerne.

Alle vil gerne vise hvad de kan, derfor er der arrangement i Porsebakkerne i Auning torsdag d. 14. november.

Skoven er meget elsket og det kan frembringe mange følelser at fælde træer, derfor afholder Norddjurs Kommune i samarbejde med Skovskolen et arrangement torsdag d. 14.november kl. 11-15, hvor folk kan komme helt tæt på træfældningen, og stille alle de spørgsmål de måtte have.

”Skulle man ikke have spørgsmål, så er man velkommen alligevel” siger Joan N. Knudsen fra Norddjurs Kommune, og henviser til at der vil være mange natur-aktiviteter på dagen. Der er bl.a. mulighed for at opleve suset, når træet rammer jorden, se kreative kræfter skære flotte træfigurer og se træerne blive slebet ud med hest, som der også er mulighed for at klappe.

Alt foregår udendørs, så selvom der serveres kaffe over bål og saftevand, så er det en god ide med varmt tøj.

Skoven vokser

Hvert år vokser træerne i skoven helt af sig selv, og til sidst er de så store, at nye ikke kan få lys til at spire. Derfor tynder og fælder skovens folk nogle af de store træer.

I et brev til naboerne lyder det, at de eksisterende træer skal have mere plads til at vokse på, så de kan udvikle krone og rod.

”Tynding er en almindelig driftsmetode” siger Palle W. Pedersen fra Skovskolen Eldrupgård.

Det er AMU-elever fra Skovskolen, der har fået til opgave at tynde i skoven ved Porsebakkerne. Træerne er inden fældning udpeget af kommunens Skov- og Landskabsingeniør i samarbejde med Skovfogeden fra HedeDanmark.

Af hensyn til naturen vil enkelte stammer bliver liggende og stående tilbage til naturligt henfald, hvilket giver kost og logi til insekter, svampe og fugle.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Joan N. Knudsen
jnk@norddjurs.dk
Tlf. 20 34 98 18

Nyhedsdato: 08.11.2019