Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Letbanen stopper i Hessel og Thorsager

Aarhus Letbane har fået den nødvendige tilladelse fra Trafikstyrelsen

Midttrafik udsendte d. 8. juli 2019 en pressemeddelelse om, at Aarhus Letbane har fået tilladelsen fra Trafikstyrelsen til at medtage passagerer fra de to standsningssteder i Norddjurs og Syddjurs. Så fra tirsdag d. 9. juli driftes der med af- og påstigning ved både Hessel og Thorsagers letbanestop. 

Borgerne i Thorsager og Hessel har siden Letbanens åbning mod Grenaa d. 30. april 2019 set langt efter Letbanen, når den har passeret standsningsstederne uden at stoppe. Nu har Aarhus Letbane fået tilladelse fra Trafikstyrelsen til at tage standsningsstederne i brug, og det bliver muligt at stige på Letbanen i Thorsager og Hessel fra tirsdag 9. juli. Med åbningen af de to standsningssteder er hele etape 1 af Letbanen nu i drift.

Se den nye letbanekøreplan på midttrafik.dk eller på rejseplanen.dk

En lettere pendlermulighed for virksomheder i Norddjurs
Letbanestoppet ved Hessel i Norddjurs Kommune bliver til stor gavn for mange virksomheder i området. Hessel er placeret i den sydlige del af Grenaa, hvor der ligger en del virksomheder. Passagerdriften med Letbanen fra og til Hessel vil derfor betyde, at mange medarbejdere får lettere ved at komme til og fra deres arbejde.

Blandt andet har flere ansatte hos Terma Grenaa planer om at gå fra bil nr. 2 til i stedet at bruge Letbanen til og fra arbejde, fortæller HR-direktør i Terma Grenaa, Kirsten Nielsen Sørensen. Terma er meget positive over, at stationen nu kan tages i brug. ”Vi har glædet os meget længe til stationens åbning, der nu for alvor kan bruges i forbindelse med tiltrækning af medarbejdere og studerende særligt fra Århus området,” udtaler hun.

Husk at tjekke køreplanen for Letbanen på Midttrafiks hjemmeside, da der er lavet ændringer i forbindelse med åbning af drift på både Hessel og Thorsager stationer.

I hele juli måned kan man rejse en hel dag med Letbanen for 50 kr. og tage to børn med gratis. Letbanebilletten kan købes i Midttrafik app.

Nyhedsdato: 09.07.2019