Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

10,8 mio. kr. fra Bredbåndspuljen til Djursland

14 nye lokalområder og landsbyer på Djursland og Anholt får med støtte fra Bredbåndspuljen nu adgang til bredbånd med høj hastighed.

Nord- og Syddjurs Kommuner har bidraget med rådgivning og støtte til de lokale ansøgningsprojekter.

Borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune og borgmester Ole Bollesen fra Syddjurs Kommune er glade på borgernes og virksomhedernes vegne over tildelingen og ser det som endnu et skridt på vejen i at få dækket hele Djursland med en god digital infrastruktur.

Bredbåndspuljen under Energistyrelsen har netop offentliggjort fordelingen af midler fra årets pulje. Djursland har modtaget 10,8 mio. kr. ud af årets samlede pulje på 102 mio. kr.

Midlerne går til 14 landområder og landsbyer, i alt over 500 adresser, der nu kan etablere lynhurtigt bredbånd i områder, hvor det ellers ikke var tilgængeligt.

Projektansøgningerne er drevet af lokale ildsjæle, men de har modtaget støtte og rådgivning fra en projektmedarbejder ansat i begge kommuner.

Borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune udtaler om tildelingen:

- Jeg er meget tilfreds med, at en række af vores landsbyer og landområder nu får mulighed for højhastighedsinternet. God digital infrastruktur er afgørende, når man skal gøre sig attraktiv for nye borgere og virksomheder. Stor ros til de lokale ildsjæle, der sammen med vores fælles projektmedarbejder har fået udarbejdet de mange ansøgninger. Og så glæder jeg mig også over, at bredbåndsprojektet på Anholt med både sommerhuse og helårshuse er lykkedes - tillykke til alle modtagere.

Borgmester Ole Bollesen fra Syddjurs Kommune udtaler om tildelingen:

- Det er rigtig glædeligt, at se den nye tildeling fra bredbåndspuljen. Det er både almindelige borgere, sommerhusejere og virksomheder, der får glæde af det. Samtidig er det et væsentligt første skridt i retning af at få dækket hele Djursland med bredbånd. Det er vi afhængige af - både i forhold til tilflytning og i forhold til vores erhvervs- og turismeudvikling. Tillykke til alle, og jeg ser frem til at se flere ansøgninger fra Djursland til næste års puljer.

Bredbåndsprojektet på Anholt har opnået målet med 230 tilmeldte adresser, og dermed bliver der højhastighedsnet til 660 helårs og sommerhuse på Anholt i 2020. Projektet er gennemført i samarbejde med Fibia, og med stor engagement fra Anholt Borgerforening og lokale ildsjæle.

På Djursland har 87 % af alle husstande de sidste 2 - 3 år opnået mulighed for en internethastighed over 100 MB/s.

Regeringen besluttet er der i 2020 ekstraordinært er bevilget 100 mio. kr. til en Bredbåndspulje, og der er dermed åbnet for nye projekter på Djursland.

Syddjurs og Norddjurs Kommuner er klar med at understøtte lokalområdernes bestræbelser ved at stille en bredbåndskoordinator til rådighed.

Kontaktinformation:

Borgmester Ole Bollesen, Syddjurs Kommune, på 21 28 74 34
Borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune, på 27 85 24 51

Nyhedsdato: 19.12.2019