Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside
Forstør eller formindsk teksten på hjemmesiden.
 
 

Ny spiluddannelse til Grenaa

Til februar bliver det muligt at starte på en ny videregående uddannelse i Grenaa, da Erhvervsakademi Dania er blevet godkendt til at udbyde professionsbacheloruddannelsen i softwareudvikling.

Campuschef, spilvirksomheder, borgmester og kommende studerende er begejstret.

I Grenaa vokser udvalget af videregående uddannelser, og for første gang kommer en professionsbachelor til byen. Erhvervsakademi Dania har nemlig fået godkendt en ny uddannelse i softwareudvikling med fokus på spiludvikling.

Det glæder Tue Zepernick på 32 år fra Grenaa. Han er snart færdig med studiet til datamatiker og er en af dem, der vil søge ind på den nye uddannelses 20 pladser.

”Jeg glæder mig både fagligt og personligt over, at bacheloren kommer til Grenaa. Fagligt, fordi niveauet bliver endnu højere og mere fyldestgørende, end man kan nå på datamatikeruddannelsens 2½ år. Personligt, fordi jeg er rigtig glad for at være på Dania. Det er et godt studiemiljø, som jeg vil værdsætte at blive i,” fortæller Tue Zepernick, der er flyttet til byen fra Sjælland for at blive uddannet med fokus på spiludvikling.

Overset milliard-industri

Spilindustrien vokser i disse år, og den omsætter på verdensplan nu for mere end filmbranchen. Hvis Danmark vil have en bid af kagen, er der ifølge campuschef og spilekspert Jonatan Yde brug for den nye softwareuddannelse - både lokalt og nationalt.

”Jeg er naturligvis glad for, at vi kan tilbyde den nye uddannelse. For der er behov for den, hvis ikke Danmark skal hægtes endnu mere af spil-toget i international sammenhæng, end vi allerede er. Spilbranchen bliver stadig ikke opfattet som en industri. Mens vi forsøger at sætte spil i bås som enten kultur eller underholdning, overhaler udlandet os i disse år, og vi går glip af mange milliarder kroner i indtjening,” siger campuschef Jonatan Yde fra Erhvervsakademi Dania og tilføjer, at tildelingen af uddannelsen også er en blåstempling af Danias spilfokus og måde at uddanne på.

Lav arbejdsløshed for softwareudviklere

I Aarhus sidder Kristian Bang Nørgaard. Han er CEO for Funday Factory, der blandt andet har produceret flere spil for DR, Hama og LEGO, søger han ofte spiludviklere og –designere. Derfor kan han godt se perspektiver i den nye uddannelse.

"Det vigtigste, en spilvirksomhed kan investere i, er at få de rette dygtige medarbejdere ombord. Vi glæder os til, at der kommer flere dimittender specialiseret i spiludvikling ud på arbejdsmarkedet fra Grenaa. Dimittender, som qua bachelorgraden har ekstra fokus på faglig høj kvalitet, og som har brugt yderligere tid på at specialisere og dygtiggøre sig til spilbranchen," forklarer Kristian Bang Nørgaard fra Funday Factory.

Det er Tue Zepernick i Grenaa enig i. Ved siden af studiet har han og to medstuderende startet et softwareudviklings-firma kaldet 404interactive. I fremtiden håber de, at virksomheden vil vokse, men at finde medarbejdere til firmaet kan blive en udfordring. Arbejdsløsheden for nyuddannede professionsbachelorer i softwareudvikling er på fem procent, så udvalget af kandidater ikke stort.

”Uddannelserne i Grenaa er gode til at fremelske selvstændig kreativitet og problemløsning. Det er sådanne kvaliteter, jeg også gerne vil have hos mine kolleger og medarbejdere, men udvalget er begrænset og betyder, at vi skal allerede nu skal overveje rekrutteringen fremover til 404interactive,” fortæller Tue Zepernick.

Men at arbejdsløsheden er så lav for den nye uddannelse giver også smil på læben, da det sikrer hans egen fremtid, hvis iværksætter-eventyret braser.

”Nu håber jeg bare, at jeg kommer ind,” slutter han.

Borgmester: Ny uddannelse er et løft

Borgmester i Norddjurs Jan Petersen glæder sig over, at den nye professionsbacheloruddannelse i softwareudvikling kommer til Grenaa. Han ser det som en styrkelse af den danske spilindustri og et løft til uddannelsesmiljøet på Djursland.

”Samtidig glæder jeg mig over, at det nye uddannelsestilbud er et naturligt næste skridt for spilmiljøet i Grenaa, der allerede har etableret sig som et af de fremmeste i landet. Vi uddanner i forvejen datamatikere og multimediedesignere med fokus på spiludvikling i Grenaa, og den nye bacheloruddannelse giver de unge endnu bedre muligheder for at løfte deres kompetencer lokalt,” forklarer Jan Petersen. Han ser Grenaa som ungdommens by med campus-miljøer, fritidsaktiviteter, boliger og rammer til at være sammen på tværs af uddannelser.

”Det er med til at gøre byen attraktiv, også for den kommende professionsuddannelse,” siger Jan Petersen.

For mere info:

Kontakt campuschef Jonatan Yde på tlf. 2330 7497

Billedtekst: ”Vi har krydset fingre for, at uddannelsen kom, så det er rigtig dejligt, at vi får den mulighed for at læse videre,” fortæller Tue Zepternick, som søger ind på den nye professionsbachelor-uddannelse i softwareudvikling. Foto: Dania

DET KAN DU BLIVE MED UDDANNELSEN

  • systemudvikler
  • programmør
  • tester
  • applikationsarkitekt
  • it-konsulent

KORT om uddannelsen i softwareudvikling

HVAD: En bacheloroverbygning til datamatikere
HVORFOR: Lær udvikling af store systemer, udvikler-databaser, softwareintegration og computer graphics
HVORDAN: Udgangspunktet er spil fx systemer til multiplayer platforme og game engines
HVOR: Dania Games i Grenaa
HVORNÅR: Starter den 4. februar 2019
HVOR LÆNGE: Tager 1½ år
HVORLEDES: Søg ind via eadania.dk senest 4. januar 2019

FAKTA OM ERHVERVSAKADEMI DANIA

  • Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg og Hedensted.

  • I alt udbyder Dania 23 korte videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration

  • Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende

  • Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse 

  • Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 175 fuldtidsansatte medarbejdere.

Nyhedsdato: 16.11.2018